Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Sivik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Sivik
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Sivik

Ijazah sarjana adalah pilihan untuk pelajar yang sebelum ini memperoleh ijazah sarjana muda. Mendapatkan ijazah membolehkan individu menamakan diri mereka pakar dalam bidang mereka. Ia juga biasanya merupakan prasyarat untuk memperoleh ijazah kedoktoran.

Apakah Master dalam bidang sains? Sarjana dalam bidang Sivik melibatkan aspek praktikal dan politik kewarganegaraan. Ini termasuk undang-undang dan kod sivil, tugas rakyat dan tradisi politik atau etika. Pelajar boleh mengambil kursus dalam komunikasi antarbudaya dan antarabangsa, sivik digital, kanak-kanak dan pembangunan antarabangsa, perancangan wilayah, pertumbuhan semula sekolah dan kajian agama, antara lain. Kursus-kursus ini sering direka untuk mengajar pelajar bukan sahaja mengenai sivik tempatan tetapi bagaimana kewarganegaraan memberi kesan kepada kerajaan di seluruh dunia.

Individu yang mendapat ijazah lepasan sarjana dalam bidang sivik sering mempelajari banyak kemahiran yang membantu mereka dalam kerjayanya serta dalam kehidupan seharian. Pelajar mungkin belajar bagaimana untuk menguruskan masa dan projek mereka serta cara membuat belanjawan untuk projek-projek tersebut. Keterampilan lain yang dipelajari termasuk kepimpinan, pemikiran kritis dan bercakap awam, membuka pintu kepada lebih banyak peluang kerjaya.

Kos untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang sivik bergantung kepada beberapa faktor, termasuk sekolah yang pelajar itu hadir dan tempat sekolah itu terletak. Jumlah jam kredit yang diperlukan juga faktor ke dalam kos.

Orang yang mendapat ijazah dalam bidang sivik berkemungkinan dapat memilih dari pelbagai laluan kerjaya. Pelajar boleh menjadi undang-undang, pengurusan perkhidmatan sosial, pentadbiran awam, politik atau perhubungan awam. Pekerjaan biasa termasuk mediator, pengurus organisasi masyarakat dan perancang bandar, yang semuanya menggunakan organisasi sosial dan kerajaan untuk mengejar agenda penting bagi komuniti mereka. Sesetengah pelajar boleh memilih untuk mendapatkan Ph.D. dan kemudian berlari untuk jawatan politik.

Institusi pembelajaran di seluruh dunia boleh menawarkan program dalam bidang sains atau bidang yang serupa. Ramai juga menyediakan kursus dalam talian untuk mereka yang memerlukan lebih banyak kelenturan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.