Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Pendidikan Teknologi Pendidikan Sistem Pembelajaran 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Teknologi Pendidikan
  • Sistem Pembelajaran
Bidang pengajian
  • Pendidikan (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Teknologi Pendidikan Sistem Pembelajaran

Dalam program tuan, kelas ditawarkan pada tahap kesukaran dan kekhususan yang lebih tinggi daripada dalam program yang memberi ijazah sarjana muda, secara amnya. Mereka yang berminat untuk meneruskan penyelidikan doktoral atau kerjaya profesional yang lebih tinggi mungkin memerlukan latihan induk.

Apakah Master dalam Sistem Pembelajaran? Sistem pembelajaran, teknologi dan amalan yang menyokong pendidikan, terdapat dalam semua situasi di mana pengetahuan atau kemahiran dipindahkan. Contohnya terdiri daripada pemodelan komputer untuk sarjana fizik kepada sesuatu yang asasnya sebagai bahasa itu sendiri. Pelajar mungkin mendapati bahawa program menyiasat subjek membawa pelbagai tajuk, seperti teknologi sistem pembelajaran, pembelajaran sains atau sistem pendidikan. Kerja kursus biasanya sama, tanpa mengira nama. Orang harus mengharapkan untuk menemui kelas mengenai inovasi, penyelidikan pendidikan, reka bentuk pengajaran dan pembangunan sistem. Kebanyakan program memerlukan pengalaman kerja berkaitan atau pengajian peringkat sarjana muda untuk kemasukan.

Memahami cara kerja pembelajaran mungkin membawa kepada kejayaan akademik peribadi yang lebih besar. Ia juga boleh membantu mengoptimumkan kemampuan seseorang untuk mengajar pelbagai subjek. Di samping itu, kebanyakan graduan program pembelajaran sistem peringkat sarjana mendapati mereka lebih mengenali teknologi komunikasi, yang merupakan kemahiran yang berguna dalam banyak kerjaya akademik dan profesional.

Tuisyen untuk gelaran sarjana dalam topik ini tertakluk kepada perubahan berdasarkan banyak faktor. Lokasi sekolah, pencapaian individu dan fokus pada kursus, seperti penyelidikan atau profesional, semuanya menentukan harga. Kos sering disenaraikan di mana-mana dalam perihalan program.

Pengajaran selalunya merupakan profesion pertama yang berlaku apabila membincangkan ijazah pendidikan. Pendidik bilik darjah tradisional mungkin mendapat manfaat daripada kursus pengajian ini, tetapi begitu juga para penyelidik. Individu ini memacu kecekapan dan kebolehaksesan maklumat dengan membangunkan teknologi baru dan mengoptimumkan sistem semasa. Peluang lanjut mungkin wujud di dunia korporat, di mana pakar sistem pendidikan di sumber manusia atau jabatan pembelajaran sering ditugaskan untuk memudahkan onboarding dan latihan semula yang mampan dalam tempoh pertumbuhan dan penstrukturan semula.

Orang mungkin memperoleh Master dalam Sistem Pembelajaran di mana-mana universiti di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.