Keystone logo

21 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Sistem Maklumat Sistem Maklumat Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Sistem Maklumat
  • Sistem Maklumat Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Sistem Maklumat Sistem Maklumat Perniagaan

Satu program ijazah sarjana direka bagi mereka yang telah pun berjaya menamatkan pengajian ijazah dalam bidang tertentu. darjah ini meningkatkan kemahiran di luar tahap pengenalan dan membawa kepada penguasaan yang lebih besar daripada profesion. Kebanyakan program akan berlangsung di antara satu hingga dua tahun dan akan memerlukan projek akhir atau tesis siap.

Apa yang Sarjana Sistem Maklumat Perniagaan? Program-program ini menyediakan graduan untuk mengurus dan mengawal maklumat penting menggunakan teknologi komputer. Pelajar boleh belajar untuk menggabungkan teknologi yang berbeza bersama-sama dengan lancar dan memudahkan keperluan organisasi besar. Mereka juga akan belajar bagaimana untuk berkongsi data penting di samping memastikan ia selamat. Program-program ini dapat membantu pelajar menjadi profesional yang boleh menyediakan rangkaian maklumat tangkas dan responsif yang juga selamat.

Pengetahuan perkakasan, perisian, dan teknik pengurusan pangkalan data memberikan graduan ini keupayaan untuk meningkatkan prestasi sistem maklumat sedia ada. Mereka boleh menilai rangkaian komputer yang sedia ada dan memaksimumkan kecekapan operasi mereka. Mereka juga mungkin dapat mereka bentuk dan melaksanakan sistem baru dan membawa pasukan profesional IT lain.

Kos untuk ijazah lanjutan boleh berbeza-beza. Pelajar perlu menghubungi jabatan kemasukan daripada sekolah-sekolah yang mereka sedang mempertimbangkan untuk maklumat tertentu. Selain kos tuisyen dan bahan, ia juga perlu untuk bajet untuk perbelanjaan perjalanan dan penginapan tamu.

Selepas tamat Ijazah Sarjana Sistem Maklumat Perniagaan, graduan bersedia untuk kerjaya sebagai pengurus jabatan IT dan pemimpin projek. Mereka akan mempunyai pelbagai pilihan untuk bergerak dan boleh bekerja untuk perniagaan swasta, organisasi bukan untung, atau agensi kerajaan.syarikat teknologi dan telekomunikasi mengupah pakar-pakar ini untuk menyelia rangkaian maklumat berganda. Beberapa graduan lebih berdaya usaha boleh memilih untuk membuka syarikat sendiri atau bekerja sebagai perunding.

kursus dalam talian boleh didapati yang mudah memperluaskan peluang pembelajaran untuk pelajar antarabangsa. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.