Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Pengajian Tarian 2023

Sarjana Program dalam Pengajian Tarian 2023

Gambaran keseluruhan

Masa depan pelajar tarian di seluruh dunia sering terletak di tangan mereka yang bersedia untuk mengikuti ijazah lanjutan dalam mata pelajaran. Sarjana Pengajian Tarian boleh menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang mereka perlukan untuk mengambil kemahiran tarian mereka kepada tahap yang sama sekali baru.

Apakah Sarjana dalam Pengajian Dance? Ini jenis program cenderung untuk memberi tumpuan kepada unsur-unsur maju tarian. Walaupun ijazah sarjana muda mungkin lebih tertumpu kepada teknik, ijazah sarjana dalam pengajian tarian juga melibatkan penyelidikan dan analisis tarian dan sejarahnya. Banyak program memerlukan tesis untuk ditulis dan mempertahankan, serta beberapa kertas penyelidikan yang akan disediakan sepanjang pengajian. Lama belajar biasanya berlangsung selama satu hingga dua tahun.

Meneruskan ijazah sarjana dalam pengajian tarian boleh membantu pelajar mendapatkan penghargaan yang lebih besar bagi semua unsur-unsur yang terlibat dengan pengeluaran tarian.Beberapa program juga boleh memberi peluang kepada pelajar untuk menunjukkan kebolehan menari dan pengetahuan di hadapan pelbagai khalayak.

Kos memperolehi Sarjana dalam Pengajian Tarian berlainan bergantung kepada di mana pelajar merancang untuk belajar. Pelajar perlu mengambil kira perbelanjaan pakaian, latihan swasta dan perjalanan untuk persembahan. Untuk mengetahui tentang semua kos yang terlibat, pastikan anda teliti menyelidik program yang anda sedang mempertimbangkan.

Bagi sebahagian besar, graduan program tarian peringkat lanjutan pergi untuk menjadi guru di institusi pendidikan kerajaan atau. Sesetengah boleh meneruskan kerjaya dalam produksi profesional atau sebagai perunding dengan pelbagai agensi. Sesetengah pelajar mungkin memilih untuk membuat susulan ijazah tuan mereka dengan PhD dalam Pengajian Dance. Kajian Advanced menyediakan pelajar dengan banyak pengetahuan dan pendedahan untuk berjaya dalam industri tarian profesional.

Pelajar boleh memohon dan mungkin menyelesaikan beberapa kursus dalam talian.Ijazah Sarjana Muda dalam bidang yang berkaitan mungkin perlu diperolehi terlebih dahulu, walaupun ini mungkin tidak sentiasa menjadi kes itu. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Tarian
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian