Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Pengajian Seni Seni Kreatif 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Seni
  • Seni Kreatif
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Seni Seni Kreatif

Pelajar yang sedang mencari untuk meningkatkan peluang kerjaya mereka, menukar ke dalam bidang yang berbeza atau hanya mendapatkan kepuasan peribadi boleh mendapatkan ijazah 's induk. Banyak institusi menawarkan sepenuh masa dan program sambilan.

Apa yang Sarjana Seni Kreatif? Terdapat pelbagai luas 'program s yang memberi tumpuan kepada meningkatkan individu ' master kebolehan seni, termasuk lukisan, lukisan, penulisan, fotografi dan bertindak program. Tidak kira apa bidang pelajar memutuskan untuk masuk, dia boleh mengharapkan kajian ketat untuk memperincikan disiplin mereka. Pelajar boleh belajar era sejarah pergerakan seni dan teknik yang berbeza untuk menyiapkan projek-projek atau membangunkan portfolio. Banyak program menawarkan peluang latihan di mana pelajar boleh menimba pengalaman hidup yang bermakna.

Pelajar yang tamat program ini mendapat kepuasan meningkatkan kemahiran pemikiran kritis, penyelesaian masalah dan kerjasama pasukan mereka.Mereka belajar cara membuat kerja yang bermakna serta bagaimana untuk bekerja dengan berkesan dengan orang lain, yang boleh menjadi sangat berharga dalam banyak industri.

Kos Sarjana Seni Kreatif bergantung kepada institusi. Panjang program yang boleh berubah-ubah secara drastik, dari satu tahun untuk beberapa tahun. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar hubungi institusi pejabat pentadbiran 's untuk melihat jika kos memenuhi belanjawan mereka.

Graduan Ijazah Sarjana Seni Kreatif meninggalkan dengan keupayaan yang dipertingkatkan untuk melaksanakan kraf seni mereka. Banyak boleh menguruskan pasukan atau memulakan organisasi. Beberapa menjadi artis profesional yang meletakkan kerja mereka untuk dijual dalam talian atau di kedai-kedai. Lain direkrut dalam organisasi untuk menjadi jurugambar profesional, penulis, pereka grafik atau penggubal undang-undang. Mengajar di universiti atau kolej awam dan swasta juga jalan yang popular; orang lain membuat keputusan untuk menawarkan satu-satu pelajaran swasta.

Terdapat banyak pilihan untuk mendapatkan ijazah ini ada di seluruh dunia.Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.