Keystone logo

Sarjana Program dalam Seni Cetak 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Seni
  • Seni Gunaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Popular education type

Sarjana Program dalam Seni Cetak

Mendapatkan ijazah sarjana adalah satu matlamat yang mengagumkan yang boleh menawarkan lebih banyak peluang kerjaya kepada pelajar yang menyempurnakan program ini. Tersedia untuk sesiapa sahaja yang telah menamatkan ijazah sarjana muda, program ini memberi kepakaran para pelajar dalam bidang pilihan mereka.

Apakah Master dalam Printmaking? Ijazah jenis ini membolehkan artis untuk mengembangkan pengetahuan pakar media cetak. Kursus boleh merangkumi kaedah sejarah serta kontemporari, dan pelajar boleh belajar bagaimana untuk menggabungkan keduanya. Pelajar biasanya belajar bagaimana membuat cetakan menarik menggunakan kaedah tradisional dan eksperimen. Setiap kursus individu biasanya direka untuk memberi pengetahuan khusus kepada pelajar mengenai setiap aspek ciptaan.

Pelajar yang memperoleh Master dalam Printmaking boleh memupuk kemahiran seperti pemikiran kreatif, dan mereka boleh membangunkan kemahiran komputer yang sangat baik untuk mencipta seni secara praktikal. Kedua-dua kebolehan ini boleh menjadikan pelajar layak mendapat pekerjaan yang lebih tinggi di masa depan. Pelajar juga boleh mempelajari kemahiran pemasaran yang boleh membantu menjual seni mereka sepanjang hayat mereka.

Ia boleh mengambil masa mana saja untuk satu hingga tiga tahun untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam membuat cetakan, dan kosnya berbeza-beza. Setiap sekolah mempunyai tuisyen dan yuran sendiri, dan faktor-faktor seperti sama ada kelas ditawarkan secara peribadi atau dalam talian boleh menjejaskan kos.

Orang yang memegang Master dalam Printmaking mungkin layak mendapat banyak pekerjaan. Mereka yang suka bekerja untuk diri mereka sendiri dan menetapkan jadual mereka sendiri boleh memilih untuk bekerja sebagai artis yang bekerja sendiri. Orang lain boleh meneruskan kerjaya dengan syarikat seni atau studio reka bentuk. Kerjaya sebagai pereka grafik mungkin kemungkinan, sementara pelajar lain lebih suka berkongsi pengetahuan dan menjadi guru. Dengan pengetahuan yang kukuh tentang hasil seni cetak, banyak kerjaya artistik boleh didapati.

Bagi pelajar yang bekerja atau perlu mengimbangi pendidikan mereka dengan keluarga, kelas dalam talian mungkin menjadi pilihan yang baik. Mengambil kelas dalam talian memberi anda kelonggaran yang lebih besar untuk meneruskan pendidikan yang lebih baik sambil mengekalkan kehidupan peribadi anda. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.