We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

154 Sarjana Program dalam Pengajian Seni Bina Seni Bina 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Seni Bina
 • Seni Bina
Bidang pengajian
 • Pengajian Seni Bina (154)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Seni Bina Seni Bina

  Tahap pertama dalam kajian pascasiswazah, ijazah sarjana diminta mendapatkan ijazah sarjana muda. Program sarjana ini membolehkan pelajar untuk meningkatkan pengajian mereka dan menjadi lebih khusus dalam bidang yang dipilih.

  Apakah Master dalam Seni Bina? Tahap pengajian menengah ini biasanya menumpukan pada perancangan, teori, dan perancangan projek struktur yang menyenangkan estetika. Kelas mungkin termasuk sejarah seni bina, lukisan teknik CAD, dan reka bentuk kejuruteraan struktur. Pelajar juga boleh memilih kursus yang pakar dalam pembinaan hijau, bangunan mampan, dan memperbaiki kerosakan bandar. Program juga boleh memberi tumpuan kepada teknik reka bentuk digital, masalah pembinaan alam sekitar, dan analisis seni bina. Penekanan juga mungkin di bangunan-bangunan bersejarah dan reka bentuk mereka.

  Graduan dengan ijazah induk dalam seni bina sering menjadi kesedaran terperinci, analitis, dan bajet. Kebolehan lain mungkin termasuk pengurusan wang, kemahiran kepimpinan pasukan, dan keupayaan organisasi, yang boleh memberi impak besar kepada kerjaya perniagaan mereka atau pendidikan lanjut.

  Kos berbeza-beza antara universiti untuk ijazah sarjana dalam seni bina kerana program sering berubah mengikut tempoh. Calon pelajar boleh menghubungi sekolah yang dipilih dan meminta maklumat mengenai kos dan yuran untuk program tersebut.

  Graduan dengan ijazah dalam bidang seni bina mempunyai banyak pilihan kerjaya yang tersedia untuk mereka. Mereka termasuk jurutera struktur, pegawai konservasi, pereka bandar, dan pemeriksa bangunan bersejarah. Graduan lain boleh memilih kedudukan sebagai penyelaras reka bentuk set dan produksi untuk filem dan televisyen. Satu lagi bidang pengkhususan untuk graduan seni bina dalam filem adalah mengawasi reka bentuk dan pembinaan set mini. Individu juga boleh memilih untuk mengajar kelas, menjadi arsitek landskap, atau bekerja sebagai perancang bandar yang membangunkan susun atur jalan dan perumahan. Jurucakap bangunan dan kediaman juga pilihan karir yang mungkin, seperti ahli sejarah arkitek dan penulis.

  Memperolehi ijazah sarjana dalam seni bina membolehkan graduan mengejar kerjaya seumur hidup yang menguntungkan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.