Keystone logo

11 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Purba 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
  • Sejarah Purba
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Purba

Ijazah sarjana adalah program pendidikan lanjutan kepada pelajar yang berdedikasi sepenuhnya kepada bidang mereka. Kebanyakan program mengambil masa dua tahun tambahan pengajian sepenuh masa untuk selesai dan memerlukan para pelajar menyerahkan projek akhir.

Jadi apa yang Master dalam Sejarah Purba? Program-program membangunkan pemahaman pelajar masyarakat lalu. kursus lanjutan dalam sejarah biasanya memberi tumpuan kepada tamadun Yunani dan Rom klasik. Pelajar boleh belajar bagaimana empayar purba berbentuk dunia moden dan politik memberi kesan, agama, sains, seni, dan falsafah. pelajar-pelajar siswazah yang dikehendaki untuk menjalankan kajian mereka sendiri dengan mengkaji dokumen sejarah dan menganalisis penemuan baru dalam bidang arkeologi. Pelajar boleh belajar untuk menilai secara kritikal bukti dan membangunkan idea-idea mereka sendiri tentang kehidupan purba.

Graduan mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang pembentukan dunia moden. Pengetahuan asas membolehkan analisis politik semasa, undang-undang, dan hubungan antarabangsa.Pelajar mempelajari kemahiran penyelidikan yang memberi kuasa kepada mereka untuk mencari dan mengkritik maklumat kabur. Banyak meningkatkan penulisan dan kebolehan bercakap juga.

Setiap program adalah berbeza, dan kos boleh berbeza-beza secara dramatik bergantung kepada universiti. Pelajar digalakkan untuk menghubungi kemasukan jabatan untuk maklumat lanjut. universiti dalam talian biasanya kurang mahal, sebagai pelajar tidak perlu membayar untuk pengangkutan atau kos sara hidup tambahan yang berkaitan dengan universiti tradisional.

Graduan yang mempunyai ijazah lanjutan dalam sejarah purba sering boleh mencari kerja sebagai seorang guru. Mungkin ada peluang untuk mengajar di pelbagai peringkat sistem pendidikan. Selain bekerja di depan pelajar di dalam kelas, beberapa graduan membantu membangunkan kurikulum. Mereka boleh menganalisis, mengedit, dan menulis bahan baru. Kemahiran ini boleh diterjemahkan kepada pasaran multimedia, dan beberapa graduan mencari kerja sebagai penulis atau perunding untuk penerbitan dan projek hiburan.Para graduan juga boleh bekerja di muzium sebagai kurator atau meminjamkan kepakaran mereka untuk projek penyelidikan.

Ia adalah penting untuk mempertimbangkan banyak pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai kursus pengajiannya. Banyak program dalam talian menawarkan tahap yang sama pendidikan sebagai darjah tradisional tetapi dengan lebih fleksibiliti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.