Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Moden Awal 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Moden Awal

Program tuan terdiri daripada pembelajaran lanjutan dan penyelidikan dalam bidang pengajian tertentu. Peserta mungkin baru-baru ini menamatkan pengajian dengan ijazah sarjana muda, atau mereka mungkin profesional terkini yang ingin meningkatkan pengetahuan mereka untuk meningkatkan pilihan kerjaya mereka.

Apakah Master dalam Sejarah Moden Awal? Program ini memberi peluang kepada pelajar untuk mempelajari sejarah moden awal dari pelbagai negara. Setiap program mungkin mempunyai tumpuan sendiri, sama ada Eropah, Britain, Amerika Syarikat, atau negara lain di luar negara. Melalui penyelidikan bebas, seminar, dan projek kumpulan, pelajar diperkenalkan kepada topik-topik seperti globalisasi moden awal, pendekatan kepada Reformasi, revolusi saintifik, dan wanita pada awal Eropah moden. Pelajar juga boleh memilih untuk belajar elektif seperti haiwan eksotik di Eropah, Shakespeare, atau keganasan di Eropah moden awal.

Pelajar yang mengejar tahap ini mendapat kemahiran penyelidikan seperti mencari bahan dan menyimpan penemuan. Mereka juga belajar bagaimana untuk menganjurkan, menguruskan projek, dan mengemukakan penemuan dengan cara yang berkesan. Keterampilan ini jauh ke arah menjadikan seorang siswazah calon yang berdaya maju untuk banyak pekerjaan.

Pelajar yang berminat dalam ijazah ini tidak sepatutnya membiarkan kewangan mendapat pendidikan. Sekolah-sekolah di seluruh dunia menawarkan program ini, dan tuisyen boleh berbeza-beza dari satu ke yang lain. Seiring dengan mengetahui fi dan keperluan yang spesifik, pelajar perlu bertanya mengenai bantuan kewangan yang ada.

Graduan dengan ijazah dalam sejarah moden mungkin layak untuk pelbagai jawatan lanjutan dalam perkhidmatan awam, pendidikan, kewartawanan, pelancongan, pengurusan kakitangan, perpustakaan, dan muzium. Gelaran profesional tertentu mungkin termasuk pengajar sejarah di institusi menengah atau sarjana, penganalisis sejarah, penulis sejarah, pegawai Perkhidmatan Asing, editor kandungan sejarah, pemandu pelancong sejarah, dan penganalisis perisikan.

Sama ada anda berminat untuk menghadiri sekolah di luar negara, di bandar anda, atau dalam talian, terdapat kurikulum yang tersedia untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.