Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Moden 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
  • Sejarah Moden
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Moden

program Ijazah Sarjana yang ada untuk pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan. Mereka mendaftar meneroka topik teori terperinci dan dicabar untuk menunjukkan kemampuan dengan kerja kursus mereka. Program-program ini biasanya memerlukan dua tahun tambahan pengajian sepenuh masa untuk disiapkan.

Anda mungkin tertanya-tanya apa yang Sarjana Sejarah Moden? Ia adalah seperti program sejarah umum, tetapi ia kebanyakannya memberi tumpuan kepada isu-isu yang berkaitan dengan dua abad terkini. Pelajar menghabiskan masa menyelidik peristiwa-peristiwa penting yang telah membentuk dunia moden. Topik sering termasuk trend politik, konflik, dan sistem ekonomi. Beberapa program akan mempunyai pendekatan global dan meneroka pelbagai budaya dan acara. Lain-lain akan menyasarkan pada kuasa-kuasa Barat seperti Britain dan Amerika Syarikat. Apapun, kemajuan teknologi yang pesat dan pengembangan budaya menguasai banyak perbincangan.

Penyelidikan merupakan komponen utama program ini, dan pelajar membangunkan kemahiran analitikal melalui latihan penyelidikan mereka. Mereka belajar untuk menilai secara kritikal sumber maklumat dan mengkategorikan mereka berdasarkan kesahihan. Pelajar juga belajar bagaimana untuk menyimpan rekod yang tepat dan meningkatkan kebolehan bertulis dan komunikasi mereka.

Kos tuisyen dan yuran yang ditetapkan oleh universiti. Mereka yang berminat perlu menghubungi kemasukan jabatan institusi di bawah pertimbangan.

Setelah selesai satu darjah ini, graduan disediakan untuk pelbagai kerjaya. Beberapa menjadi pendidik dan mengajar kelas pada tahap yang berbeza daripada sistem pendidikan awam dan swasta. Para graduan juga boleh bekerja untuk membangunkan sumber-sumber pendidikan baru. keupayaan analitikal mereka membolehkan mereka untuk mengkritik, mengedit, dan menulis buku-buku teks dan bahan pembelajaran. Kerja-kerja sebagai wartawan di bidang yang berkaitan dengan peristiwa-peristiwa semasa.Orang lain yang bekerja di muzium sebagai kurator atau penceramah mengenai topik-topik khas akan kepentingan sejarah.

Ia adalah penting untuk mempertimbangkan banyak pilihan yang mungkin sebelum membuat keputusan mengenai program tertentu. Jika anda tidak dapat mengambil cuti kerja atau perjalanan untuk kelas tradisional, anda boleh mendapat manfaat daripada universiti dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.