Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Dunia 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
  • Sejarah Dunia
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Dunia

Untuk mengejar ijazah sarjana, seseorang mesti mempunyai ijazah sarjana muda. Program tuan adalah cara bagi pelajar untuk melanjutkan pengetahuan mereka ke kawasan pengajian yang dipilih dan mengembangkan prospek kerjaya mereka.

Apakah Master dalam Sejarah Dunia? Sarjana dalam bidang pengajian ini biasanya mengambil masa dua tahun untuk menyelesaikan dan terdiri daripada pendidikan dalam sejarah postcolonial, politik, sejarah sosial global dan / atau sejarah budaya. Seseorang yang mengejar ijazah dalam bidang ini boleh mendapat pemahaman yang lebih mendalam tentang agama, orang, idea dan objek, serta meneroka bagaimana setiap konsep ini berinteraksi dengan satu sama lain. Kursus boleh memberi penekanan yang kuat terhadap peranan kuasa, agama, emosi dan hubungan sosial dalam setiap budaya.

Seorang siswazah yang mempunyai ijazah dalam sejarah dunia boleh membangunkan banyak kemahiran dan sifat yang berharga, termasuk keupayaan untuk membuat kesimpulan berdasarkan pemahaman yang mendalam mengenai subjek yang dikaji. Pelajar bidang ini cenderung menjadi lebih kritikal terhadap maklumat yang diberikan kepada mereka, namun lebih meluahkan dan memahami orang lain. Setiap sifat ini boleh memberi perkhidmatan kepada individu dalam semua aspek kehidupan mereka.

Kos ijazah sarjana berbeza-beza dan bergantung kepada beberapa faktor. Di mana pelajar tinggal, sama ada mereka mengambil kursus dalam talian atau di dalam bilik darjah dan berapa lama tempoh program mungkin menjejaskan harga akhir.

Graduan bidang ini cenderung untuk mencari mereka dengan baik dengan menubuhkan penyelidikan mereka sendiri sebagai pelajar PhD. Walau bagaimanapun, mereka yang tidak mahu terus pergi ke sekolah juga boleh berjaya di institut penyelidikan sebagai penyelidik, institusi akademik sebagai guru dan profesor, muzium sebagai pakar warisan dan agensi kerajaan sebagai diplomat. Individu juga boleh memenuhi syarat untuk kerjaya dalam kewartawanan, menulis dan pemasaran.

Banyak universiti mempunyai program tuan dalam sejarah global, dengan bilangan yang menawarkan kursus dalam talian untuk kemudahan dan kemudahan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.