Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Budaya 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
  • Sejarah Budaya
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Sejarah Budaya

Pelajar dengan pendidikan siswazah yang ingin terus mengembangkan pengetahuan mereka mungkin ingin mengikuti ijazah sarjana. Ini memberikan pemahaman yang lebih maju dalam bidang pengajian tertentu dan sering mengambil masa dua hingga tiga tahun untuk diselesaikan.

Apakah Master dalam Sejarah Budaya? Penyempurnaan ijazah ini menunjukkan bahawa seorang pelajar mempunyai pemahaman mendalam tentang multikulturalisme dan hubungan antara seni dan budaya sepanjang sejarah. Sebahagian besar program termasuk kursus yang berkaitan dengan metodologi perpustakaan, amalan muzium, perniagaan dan penulisan sejarah seni, dan teori dan tafsiran. Pelajar sering mempunyai peluang untuk mengambil pilihan dalam bidang tertentu seperti sejarah barat, seni China dan Jepun, sejarah fotografi, asas seni bina, dan asas seni Rom.

Pelajar yang mengambil program tuan biasanya belajar bagaimana untuk menjadi motivasi dan mengambil inisiatif ke atas projek. Mereka juga mendapat manfaat dengan membangunkan kemahiran penyelidikan dan analisis yang membantu sepanjang kerjaya siswazah.

Kos tuisyen sering menjadi perhatian pelajar yang berminat. Oleh kerana kos boleh berbeza-beza berdasarkan lokasi, tempoh program, dan keperluan kurikulum tertentu, para pelajar harus berhubung dengan sekolah yang berbeza untuk mencari tuisyen dan yuran yang lain.

Graduan yang memegang ijazah induk dalam sejarah budaya boleh memilih untuk bekerja dalam pelbagai kerjaya dalam banyak persekitaran yang berbeza. Sesetengah tajuk pekerjaan tipikal mungkin termasuk kurator muzium, ahli sejarah seni, sarjana, guru sejarah, dan pemandu pelancong. Ijazah siswazah juga membantu mereka yang ingin meneruskan kerjaya dalam bidang penyelidikan, kewartawanan, pembangunan kurikulum, kritikan seni, kerja galeri, pengedaran seni, dan perjalanan.

Satu darjah dalam sejarah budaya boleh didapati di institusi tempatan, sekolah antarabangsa, dan juga dalam talian. Gunakan pangkalan data dan cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.