Keystone logo

52 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (52)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera

Jika sesiapa yang pernah memberitahu anda bahawa anda yg suka membaca buku atau jika anda menikmati karya sastera klasik dan moden, maka Sarjana Sastera adalah tahap untuk anda. Seperti yang menarik kerana penulisan kreatif yang berkenaan, tidak ada sebab untuk berfikir bahawa belajar Sastera sebagai seorang ulama adalah apa-apa yang kurang menarik. Puisi, drama, novel dan cerita pendek - setiap bentuk-bentuk utama mempunyai dunia mereka sendiri yang unik, struktur yang merupakan salah satu daripada jenis yang, cerita dan watak-watak yang tidak mungkin bagi sesiapa sahaja untuk mencari dalam kehidupan sebenar.

Sarjana Sastera dalam menawarkan pelbagai program yang luas, seperti penulisan kreatif, sastera kanak-kanak, atau program dalam kesusasteraan negara tertentu. Beberapa Sarjana dalam program Sastera juga boleh melibatkan latihan menyeluruh dalam falsafah moden, Semiotik, pelbagai teori bahasa dan sastera, seperti narratology atau teori tindak balas pembaca estetik itu, yang mengkaji mekanisme persepsi.

Tatal ke bawah dan melihat di Master pelbagai Kesusasteraan yang kami tawarkan dan menghubungi universiti yang hanya dalam satu klik!