Keystone logo

15 Sarjana Program dalam Sains Hayat Hortikultur Sains Tumbuhan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Hortikultur
  • Sains Tumbuhan
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Hayat Hortikultur Sains Tumbuhan

Bagi pelajar yang ingin mengembangkan pendidikan mereka selepas memperoleh ijazah sarjana muda, ijazah sarjana adalah langkah logik seterusnya. Sarjana dalam Sains Tumbuhan memberi tumpuan kepada tanaman dan kilang pengeluaran, serta sistem pertanian.

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah Sarjana Sains Tumbuhan? Program ini mengajar pelajar tentang pengeluaran tanaman dan membangunkan sistem mampan bagi pengeluaran sumber-sumber yang boleh diperbaharui, farmaseutikal, dan makanan. Pelajar akan mempelajari prinsip-prinsip pembiakan tanaman, patologi tumbuhan, dan agro-ekologi, dan bagaimana untuk mengintegrasikan ini menyediakan spesimen sihat untuk aplikasi makanan dan bukan makanan. Pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam bidang seperti sains tanaman, hortikultur rumah hijau, pengurusan sumber asli, pembiakbakaan tumbuhan dan sumber genetik dan entomologi loji dan patologi.

Kerana mereka adalah profesional yang terlatih di universiti, salah satu manfaat terbesar kepada pendapatan Sarjana Sains Tumbuhan adalah bahawa pekerjaan adalah tinggi, dan ramai pelajar menerima tawaran kerja sebelum mereka menamatkan pengajian. Kemahiran penyelidikan dan analisis belajar bermanfaat dalam banyak bidang, dan pelajar belajar bagaimana untuk menjaga lebih baik daripada alam sekitar.

Bagi pelajar yang berminat untuk mendapatkan ijazah sarjana, terdapat program-program yang ada di peringkat nasional dan antarabangsa. Program-program jangka masa tertentu dan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, jadi kos turun naik agak sedikit. Tanya sekolah pilihan anda apa yang ia akan kos untuk melengkapkan program.

Mereka yang berjaya menamatkan pengajian dengan Ijazah Sarjana Sains Tumbuhan mempunyai prospek kerjaya yang banyak. Mereka yang mahu pergi ke dalam penyelidikan sering bekerja di institut penyelidikan, universiti, dan perniagaan tani atau loji syarikat pembiakan.Kerjaya lain boleh menjadi dasar, pengurusan, perundingan, dan komunikasi dalam organisasi kerajaan dan perniagaan tani dalam.

Oleh kerana jadual semua orang begitu berbeza, banyak sekolah membenarkan jadual yang lebih fleksibel dengan menawarkan kelas dalam talian. Beberapa program mungkin mempunyai kursus khusus dalam talian, manakala yang lain mungkin menawarkan program keseluruhan sarjana sebagai pilihan dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.