Keystone logo

19 Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Tenaga Sains Tenaga 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Tenaga
  • Tenaga
  • Sains Tenaga
Bidang pengajian
  • Pengajian Tenaga (19)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Tenaga Sains Tenaga

Tuan adalah ijazah lanjutan yang menawarkan pengetahuan dan kemahiran yang mendalam dalam bidang yang khusus. Ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan secara amnya diperlukan sebagai pra-syarat untuk pendaftaran. Selesai program sarjana boleh membawa kepada kemungkinan kerjaya yang lebih baik atau menyediakan asas bagi mengejar pengajian siswazah lagi.

Apakah Sarjana Sains Tenaga? Medan dengan implikasi global, sains tenaga meneroka sumber dan penggunaan tenaga, menilai hubungan antara alam sekitar dan ekonomi, dan bertujuan untuk mewujudkan pilihan baru dalam penjanaan tenaga. Kursus mungkin termasuk ekologi, cabaran alam sekitar, Biofizik dan fizik kosmik. Pelajar membangunkan kefahaman mengenai sumber tenaga seperti matahari angin, dan sistem geoterma, dan keuntungan pengetahuan berkaitan pengurusan ekosistem. Penambakan dibincangkan melalui kursus-kursus dalam dekontaminasi, pemantauan alam sekitar dan pemulihan planet mampan.Arahan juga disediakan dalam kemahiran teknologi seperti mikropemproses, seni bina komputer dan teknologi maklumat. Latihan dalam perniagaan dan inovasi pusingan daripada program ini.

Kajian sains tenaga boleh menghasilkan manfaat yang dirasai pada skala global. Mencari sumber tenaga boleh diperbaharui membolehkan kemajuan pembangunan ekonomi manakala melindungi kualiti hidup untuk generasi akan datang. Bidang yang boleh mempunyai kelebihan yang meluas.

Program ini boleh didapati di seluruh dunia. Kos berbeza-beza mengikut lokasi dan kurikulum kursus. Pelajar perlu menyiasat pilihan global mereka dan memilih peluang yang terbaik untuk memenuhi matlamat mereka.

Keperluan untuk sumber tenaga boleh diperbaharui digambarkan dalam standard mandatori yang telah digubal di banyak tempat. Ini telah meningkatkan permintaan untuk pakar-pakar dalam bidang ini. Graduan program ini dikehendaki untuk pengetahuan lanjutan dalam penyelidikan dan pengurusan.Majikan yang berpotensi termasuk agensi-agensi kerajaan, perancang bandar, syarikat-syarikat tenaga, makmal alam sekitar, institusi penyelidikan, unit pemuliharaan, orang ramai dan firma perunding swasta, jurutera dan pengeluar. Pakar juga diperlukan dalam audit tenaga, pengurusan kemudahan dan kejuruteraan peralatan untuk tenaga solar dan angin.

Untuk memulakan kerjaya yang memberi ganjaran secara peribadi dan boleh membuat perbezaan di dunia, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.