Keystone logo

33 Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Sains Sukan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Sains Sukan
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (33)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Sains Sukan

Sarjana ijazah 's sering langkah sewajarnya dalam perkembangan banyak kerjaya, memberikan graduan yang berpendapatan mobiliti berpotensi dan ke atas yang lebih besar dalam bidang pilihan mereka.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Sains Sukan? Ini ijazah lanjutan boleh bermakna pelbagai perkara, bergantung pada fokus program individu. Secara am, ijazah sains sukan tumpuan kepada konsep-konsep sains canggih yang berkaitan dengan sukan dan biologi atau latihan berasaskan bukti. Ini boleh termasuk perubatan sukan, ijazah khusus dalam bidang sains pergerakan dan pencegahan kecederaan, dan juga bimbingan program psikologi. Consulting program individu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bidang fokus mereka untuk kajian akan memberitahu anda lebih lanjut.

Pemahaman saintifik tubuh manusia mempunyai pelbagai aplikasi untuk kerjaya dalam sukan, baik untuk atlet dan jurulatih, yang menjadikan pendidikan dalam sains sukan penting untuk sesiapa sahaja bekerja dengan orang dalam peranan-peranan.Dengan memahami cara berasaskan bukti menilai prestasi, keselamatan dan pengurusan risiko, pelajar lebih mampu untuk membantu atlet mencapai dan mengekalkan prestasi puncak sepanjang kerjaya mereka.

Kos untuk program-program dalam bidang sains sukan adalah sangat berubah-ubah dan bergantung kepada kedua-dua lokasi program. Ia juga boleh berubah-ubah disebabkan jumlah amali sains makmal dalam kurikulum, kerana terdapat sering yuran bahan dan kos-kos lain yang berkaitan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos program sains sukan, yang terbaik adalah untuk menyelidik setiap sekolah.

Kerjaya dalam bidang sains sukan terutamanya dalam kejurulatihan dan latihan, dan mereka boleh termasuk apa-apa peranan yang sesuai dengan orang-orang kategori. Mereka yang mencapai ijazah lanjutan dalam mata pelajaran biasanya membentuk tahap tertinggi bimbingan dan latihan kakitangan, dan pengalaman mereka membina, mereka boleh menjadi sangat dicari-cari oleh lebih besar organisasi sukan di peringkat profesional dan kolej.Mereka juga cenderung untuk menjadi biasa dalam kedudukan organisasi dalam program olahraga sekolah umur dan lain-lain bentuk pendidikan sukan.

Sains sukan adalah satu bidang yang semakin meningkat, dan peluang pekerjaan antarabangsa untuk kajian boleh didapati dari pelbagai universiti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.