Keystone logo

37 Sarjana Program dalam Sains Sosial Sosiologi Pengajian Sains Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sosiologi
  • Pengajian Sains Sosial
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (37)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Sosial Sosiologi Pengajian Sains Sosial

Dengan banyak pekerjaan peringkat kemasukan hari ini memerlukan ijazah sarjana muda sekurang-kurangnya, ijazah sarjana profesional ini boleh membuktikan untuk menjadi sangat bermanfaat. Sama ada anda adalah segar daripada sekolah sarjana muda atau mencari untuk maju dalam bidang yang anda pilih, ijazah sarjana profesional ini dapat memberikan anda hanya kelebihan yang anda perlukan dalam pasaran kerja yang sentiasa berubah.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, "Apakah yang dimaksudkan dengan Master Profesional Sains Sosial?" Ia adalah program ijazah yang mendidik individu tentang konsep-konsep dan polisi sains sosial dan kemanusiaan dan mempersiapkan individu untuk memohon konsep itu dalam dunia perniagaan, di dalam negeri atau di peringkat antarabangsa . Setelah tamat program ini, graduan dapat memohon konsep sosial berjaya dalam usaha untuk memajukan urusan syarikat itu dalam isu-isu sosial.

Dengan apa-apa yang pelajar program ijazah bukan sahaja belajar konsep-konsep yang berkaitan dengan kepekatan, tetapi mereka juga menimba ilmu perniagaan utama dan pengalaman.Aspek-aspek ini boleh digunakan dalam senario yang berbeza, membuka peluang kepada graduan untuk mengikuti beberapa laluan kerjaya yang berbeza.

Kos darjah yang berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Faktor-faktor yang berbeza seperti lokasi sekolah, kos purata menghadiri institusi tertentu, dan sama ada anda belajar sendiri atau talian semua memainkan peranan dalam menentukan harga.

A Master Profesional Sains Sosial menyediakan individu untuk cemerlang dalam jawatan yang berkaitan dengan sains sosial, termasuk peranan kerajaan, bukan keuntungan dan perniagaan profesional. Individu dengan latihan itu juga boleh membuat keputusan untuk cawangan keluar ke dalam bidang-bidang lain seperti hospitaliti atau pekerjaan di mana mereka berurusan rapat dengan hubungan pelanggan. Sesetengah individu juga boleh memilih untuk pergi ke dalam perniagaan untuk diri mereka sendiri dan menjadi seorang perunding atau kontraktor untuk pelbagai syarikat yang dinyatakan di atas.

Sebaik sahaja anda telah memilih ijazah anda adalah penting untuk memilih sekolah yang terbaik bagi keadaan tertentu anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.