Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Prosedur Jenayah Sains Polis 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Undg-undg
  • Prosedur Jenayah
  • Sains Polis
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Prosedur Jenayah Sains Polis

Selepas mendapat ijazah sarjana, pelajar boleh memilih untuk bekerja ke ijazah sarjana. Ijazah jenis ini membantu para ulama dengan membina kemahiran canggih untuk memberi mereka dorongan ketika mencari kerjaya di bidang mereka.

Apakah Master dalam Sains Polis? Program ini direka untuk mereka yang mungkin mempunyai sedikit pengalaman dalam bidang penguatkuasaan undang-undang, atau mereka yang bertujuan untuk kedudukan masuk yang lebih tinggi. Melalui kelas yang berpusat pada psikologi klinikal dan sosiologi, pelajar boleh mempersiapkan diri untuk menghadapi situasi yang sering tertekan yang timbul dalam garis tugas. Kursus-kursus yang dimasukkan dalam kursus ini direka bentuk untuk membantu pegawai-pegawai masa depan, pengesan dan profesional penguatkuasa undang-undang lain menjalankan tugas mereka dengan selamat dan cekap.

Dengan menguasai pemahaman klinikal tentang psikologi dan sosiologi, pelajar dapat mengharapkan untuk mengalami manfaat seperti komunikasi interpersonal yang lebih baik, komunikasi yang lebih mudah, dan pengendalian situasi yang lebih tertekan. Kemahiran ini bukan sahaja membantu memperkayakan kehidupan peribadi pelajar, tetapi juga membolehkan prestasi kerja yang lebih baik.

Biasanya, memperoleh ijazah sarjana dalam pelbagai ini mengambil masa antara enam bulan dan satu tahun, jadi calon pelajar harus merancang dengan sewajarnya apabila berurusan dengan harga. Kos kursus akan berbeza dari institusi ke institusi dan negara ke negara.

Sebilangan besar kerjaya penguatkuasa undang-undang tingkat lanjut boleh membuka diri kepada graduan program dengan tahap pendidikan dalam sains polis. Sebahagian daripada graduan pekerjaan mungkin dapat memilih daripada termasuk bailif; penyiasat jenayah / detektif swasta; pegawai peronda sempadan; pegawai polis polis; marshal, ikan dan warden permainan; dan pemeriksa imigresen. Setiap pekerjaan ini menggunakan kemahiran interpersonal dan penilaian yang dipelajari sepanjang kursus ijazah.

Pelajar boleh memilih untuk menghadiri kursus sains polis tempatan, tetapi mereka juga mempunyai pilihan untuk menghadiri kelas di peringkat antarabangsa atau dalam talian juga. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.