Keystone logo

122 Sarjana Program dalam Sains Hayat Sains Pertanian 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Sains Pertanian
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (122)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Hayat Sains Pertanian

Sains Pertanian adalah satu bidang yang luas sains yang memberi tumpuan kepada sains ekonomi dan sosial dalam surat-menyurat kepada pemahaman pertanian. Ia adalah sains sangat serantau dan secara langsung dikaitkan dengan kawasan tempatan. Dengan Ijazah Sarjana Sains Pertanian, pelajar mengambil langkah pertama ke arah kerjaya yang memuaskan.

Sains pertanian boleh dikaitkan dengan pelbagai bidang sains lain, seperti Kejuruteraan Biologi, Sains Alam Sekitar dan Sains Haiwan. Jika anda berminat untuk meningkatkan tanaman negara 's, meningkatkan kemampanan, dan menggunakan dan eksploitasi sumber, maka isu-isu ini dan lebih dikaji dengan Ijazah Sarjana Sains Pertanian. Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Sains Pertanian juga akan belajar tentang bidang yang penting dan agak baru dalam bioteknologi.

Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan program Sarjana Sains Pertanian.Di bawah anda akan mencari Sarjana darjah Sains Pertanian yang memberi tumpuan kepada Agroecology, Perhutanan, Pengurusan Alam dan banyak lagi! Jadi flip senarai dan lihat jika ini menarik minat anda dan relevan untuk kerjaya yang anda inginkan!