Keystone logo

11 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sains Arkib Sains Maklumat 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sains Arkib
  • Sains Maklumat
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sains Arkib Sains Maklumat

Ijazah Sarjana boleh didapati untuk pelajar yang telah menamatkan kursus pengajian ijazah. Bergantung pada bidang pengajian, program ini boleh merangkumi penyelidikan, kerja kursus, dan / atau magang.

Apakah Master dalam Sains Maklumat? Program pascasiswazah ini melatih pelajar dalam pengurusan dan penciptaan sistem maklumat. Sistem maklumat berleluasa dalam kehidupan seharian, jadi inilah program dalam kajian sains maklumat: bagaimana, bila, dan mengapa orang menggunakan sistem maklumat dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka. Sebagai tambahan kepada latihan pelajar dalam penggunaan etika maklumat, program ini biasanya termasuk kursus berat pada teknologi yang digunakan untuk pengekalan dan pengambilan data, yang membolehkan pelajar memanipulasi sistem ini untuk meningkatkan keselamatan dan kegunaan. Pilihan konsentrasi mungkin termasuk kejuruteraan pangkalan data, sains perpustakaan, interaksi manusia-komputer, atau analisis, bergantung pada program dan institusi individu.

Program sains maklumat menyediakan pelajar dengan alat canggih yang diperlukan untuk terus berdaya saing dalam pasaran pekerjaan hari ini. Pelajar boleh belajar untuk menguruskan sistem maklumat, memanipulasi pangkalan data, dan menjalankan penyelidikan yang bersesuaian, semuanya boleh meletakkan mereka di jalan menuju kerjaya yang berjaya dalam industri maklumat.

Ijazah berorientasikan teknologi mungkin melibatkan fi tambahan dalam penggunaan makmal dan peralatan, sehingga menjadikan mereka sukar untuk harganya tanpa berbicara kepada pegawai administrasi sekolah. Calon siswazah mestilah menghubungi pejabat bendahari universiti mereka untuk bimbingan kewangan.

Industri maklumat dengan cepat berkembang, dan graduan dengan Sarjana dalam Sains Maklumat boleh mendapat keuntungan. Di mana terdapat keperluan data, pelajar mungkin mendapat pekerjaan, termasuk kedudukan secara langsung dalam pengurusan data atau analisis. Graduan boleh mengejar kerjaya sebagai penganalisis sistem, arkitek maklumat, pengarah perpustakaan, penganalisis kebolehgunaan, dan kurator digital. Institusi perpustakaan awam dan swasta adalah persekitaran kerja yang popular untuk graduan, tetapi pengkhususan juga dapat memberikan peluang yang berlimpah dalam bidang seperti pembangunan web dan pengurusan projek.

Terima kasih kepada peningkatan dalam pembelajaran dalam talian, anda boleh melengkapkan Sarjana Sains Maklumat dengan istilah anda sendiri jika pilihan tempatan tidak mempunyai kelenturan yang anda perlukan. Jadikan pendidikan anda bekerja untuk anda; cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.