Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 Sarjana dalam Sains Makanan 2023

2 Sarjana Program dalam Sains Makanan 2023

Gambaran keseluruhan

Terdapat satu peribahasa profesional yang menerangkan sifat Sains Makanan: belajar makanan "daripada bidang untuk membayar". Dengan Ijazah Sarjana Sains Makanan, kamu akan mempelajari semua aspek makanan, dari penuaian dan menghasilkan untuk memasak dan penggunaan.

Bidang Sains Makanan telah dibangunkan dengan mendadak sejak beberapa tahun yang lalu, dan hari ini, Ijazah Sarjana Sains Makanan adalah sains gunaan yang sangat disiplin yang menggunakan pencapaian bidang yang berbeza, seperti kejuruteraan kimia, mikrobiologi, biokimia, dan lain-lain lagi. Ini adalah sebab untuk sebilangan besar sub-disiplin yang bidang ini termasuk sains. Antara sub-disiplin yang paling menarik dan canggih yang anda boleh meneroka dengan Ijazah Sarjana Sains Makanan adalah kimia makanan dan analisis, pemeliharaan dan pembungkusan makanan, teknologi makanan, dan lain-lain lagi. Kesemua kajian ini cuba untuk meningkatkan kualiti makanan.Pada masa yang sama mereka menyediakan maklumat untuk keselamatan dan cara-cara untuk menghasilkan makanan yang memenuhi keperluan dunia moden yang populasi yang berlebihan dan overstimulated. Sains makanan adalah tidak hanya kira-kira memasak; ia juga mengenai beberapa kajian saintifik keras, cabaran sebenar, dan teka-teki terurai.

Mula mencari Master masa depan anda dalam Sains Makanan segera! Jangan teragak-agak untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Master yang tertentu dalam program Sains Makanan dengan klik pada pautan di bawah.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
  • Sains Pemakanan
  • Sains Makanan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan