Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Sains Sukan Sains Latihan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Sains Sukan
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Sains Sukan Sains Latihan

Sains Senaman adalah bidang menarik yang menyelami dunia pergerakan badan manusia. Ia meneroka topik seperti anatomi, mekanik pergerakan, dan juga psikologi sukan. Jika anda meminati kesihatan dan kecergasan, ijazah Sains Senaman boleh membuka pintu kepada kerjaya dalam bidang seperti promosi kesihatan, terapi fizikal, bimbingan dan latihan peribadi.

Apabila anda belajar Sains Senaman, anda akan mengambil kursus mengenai subjek seperti anatomi, fisiologi, kinesiologi dan pemakanan. Anda juga akan belajar cara membuat program kecergasan yang selamat dan berkesan yang disesuaikan dengan individu atau kumpulan. Selain itu, anda akan mendapat cerapan tentang perkara seperti pembelajaran motor dan pencegahan kecederaan.

Sebaik sahaja anda memperoleh ijazah Sains Senaman, anda akan bersedia untuk bekerja dalam pelbagai tetapan seperti gim dan kemudahan latihan, di makmal penyelidikan atau secara langsung dengan pasukan sukan. Dan jika anda tidak sabar-sabar untuk terus belajar, anda boleh melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi dalam bidang seperti terapi fizikal atau terapi pekerjaan.

Jadi, tidak kira laluan kerjaya yang anda pilih selepas mendapat ijazah Sains Senaman, anda akan mempunyai kemahiran dan pengetahuan untuk membantu orang ramai mencapai matlamat kecergasan mereka dan menjalani kehidupan yang lebih sihat.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.