Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 23 Sarjana dalam Sains Komputer Gunaan 2023

23 Sarjana Program dalam Sains Komputer Gunaan 2023

Gambaran keseluruhan

A 's ijazah sarjana boleh mengambil mana-mana satu hingga dua tahun, bergantung kepada berapa banyak masa yang anda dimasukkan ke dalam setiap semester. tahap ini merupakan kajian sengit tertumpu dalam bidang, biasanya berkaitan subjek ini di mana anda terima sarjana muda anda 's.

Apakah yang dimaksudkan dengan Master Gunaan Sains Komputer? sains komputer gunaan cenderung untuk mengambil bentuk pengurusan data, sistem maklumat atau perakaunan, tetapi ada juga bidang kejuruteraan perisian untuk bukan pengkomputeran kegunaan, seperti simulator helikopter. Pengetahuan asas pengaturcaraan adalah satu kemestian untuk bidang ini, bersama-sama dengan pemahaman logik asas dan analitis. Sesetengah program memerlukan disertasi memberi tumpuan kepada memajukan aplikasi komputer semasa atau mencari aplikasi baru untuk protokol yang sedia ada.

Dengan memperoleh ijazah ini, pelajar yang memperoleh banyak kemahiran. penyelesaian masalah lanjutan berguna dalam apa-apa kerja yang menggunakan komputer dan kemahiran analisis membantu menyelesaikan masalah dan membuat unjuran.Satu lagi kemahiran yang diperolehi dalam bidang ini adalah pemahaman di mana pengkomputeran dan di mana ia akan, yang membantu dalam menasihati pilihan berteknologi syarikat 's.

Kos ijazah sarjana 's bergantung kepada sekolah yang anda pilih, berapa lama anda ambil untuk melengkapkan tahap dan sama ada anda perlu untuk menempatkan semula untuk hadir. Mengambil faktor-faktor ini kira apabila belanjawan untuk ijazah anda.

Dengan ijazah lanjutan dalam bidang sains komputer gunaan, terdapat pelbagai tugas yang anda boleh ambil. Bergantung kepada tumpuan anda, anda boleh mencari pekerjaan di sebuah bank, syarikat insurans atau perkhidmatan awam organisasi. syarikat telekomunikasi juga mengambil pekerja dengan tahap ini, biasanya untuk membantu menguruskan jumlah yang besar data yang mengalir melalui rangkaian mereka. Jika pada masa ini bekerja di komputer, ijazah lanjutan boleh menjadikan anda kelihatan lebih menarik bagi kenaikan gaji atau kemajuan.

Buka keputusan carian ijazah anda dengan menggunakan borang dalam talian disesuaikan dengan keperluan anda.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Sains Komputer
  • Sains Komputer Gunaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (23)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian