Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Pendidikan Sains Kognitif 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pendidikan
 • Sains Kognitif
Bidang pengajian
 • Pendidikan (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pendidikan Sains Kognitif

  Ijazah induk membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan yang luas dalam bidang tertentu dan menawarkan kemungkinan menyelesaikan penyelidikan yang lebih mendalam. Ijazah sarjana diperlukan untuk mereka yang berminat mendapatkan PhD.

  Apakah Master dalam Sains Kognitif? Sains kognitif adalah subjek yang luas yang meneroka pelbagai aspek otak, termasuk pemikiran, pembelajaran dan pemprosesan maklumat. Individu yang mengikuti ijazah sarjana dalam bidang ini boleh mempelajari dan melengkapkan penyelidikan mengenai pelbagai topik, seperti psikologi, pemodelan komputer, pencitraan otak dan pemerolehan bahasa. Kerana spektrum kawasan tumpuan yang pelbagai tersedia, calon peserta program harus menyelidik sekolah mana yang menawarkan kawasan spesifik yang mereka ingin mengkhususkan diri.

  Ijazah siswazah dalam sains kognitif boleh membantu calon-calon yang membangunkan kemahiran yang kuat yang boleh memberi manfaat kepada mereka sepanjang hidup mereka. Individu mungkin akan membangunkan penyelidikan dan kemahiran analisis yang kuat serta kebolehan menyelesaikan masalah. Pemahaman yang lebih baik mengenai tingkah laku manusia juga boleh meningkatkan kemahiran kepimpinan.

  Kos mengejar Master dalam Sains Kognitif akan bergantung kepada program dan sekolah khusus yang dipilih oleh pelajar, serta tempoh pengajian. Ia biasanya mengambil masa satu hingga dua tahun untuk menyelesaikan ijazah ini.

  Mendapati Sarjana dalam Sains Kognitif boleh membolehkan penerima meneruskan pelbagai laluan kerjaya, bergantung pada bidang kepakaran tertentu. Individu mungkin mencari pekerjaan dalam pelbagai industri, termasuk agensi kerajaan, sektor bukan keuntungan dan pendidikan. Orang yang mempunyai ijazah khusus ini boleh bekerja dalam bidang pengurusan, penyelidikan dan kedudukan pengajaran. Contoh tajuk pekerjaan berpotensi khusus termasuk penganalisis penyelidikan, penulis teknikal, pembangun web dan pembantu pemasaran.

  Kedua-dua program dalam talian dan di kampus wujud di seluruh dunia. Sebaik sahaja anda memutuskan fokus khusus yang ingin anda lakukan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.