Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Sains Hayat Sains Molekul Sains Hayat Molekul 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Sains Molekul
  • Sains Hayat Molekul
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Sains Hayat Sains Molekul Sains Hayat Molekul

Jika anda berminat untuk bekerja untuk membangunkan ubat-ubatan, penyakit penyelidikan, dan kesihatan manusia lagi, pertimbangkan Sarjana Molekul Sains Hayat. Sebagai subkategori sains kehidupan, tumpuan ini melibatkan penyelidikan yang canggih biologi manusia yang akan membuat perbezaan yang besar kepada masa depan umat manusia.

Apakah Sarjana Molekul Sains Hayat, betul-betul? Anda akan belajar peringkat tertinggi proses tubuh badan, semua jalan ke peringkat atom, dan bagaimana untuk memanipulasi proses-proses tersebut melalui ubat untuk menyembuhkan dan mengembangkan jangka hayat kami. Anda boleh memilih yang khusus daripada bidang-bidang seperti kimia untuk kehidupan, kimia fizikal molekul dan bahan-bahan, dinamik sel, biologi klinikal, neurosains / neurobiologi, dan banyak lagi.

Ini adalah satu peluang untuk kerja yang sangat bermanfaat yang boleh membuat perubahan. Terdapat banyak aspek yang berbeza daripada sains hayat molekul anda boleh menjadi seorang pakar, dan semua daripada mereka adalah sangat penting.Selain itu, terdapat permintaan besar untuk jenis ini ahli sains hari ini.

Sarjana dalam program Molekul Sains Hayat adalah antara yang paling berprestij. Kos mencerminkan semua ini, tetapi mereka jauh berbeza, sama seperti dengan semua peluang-peluang pendidikan yang lebih tinggi. Ia adalah penting untuk melakukan penyelidikan terlebih dahulu.

Jika anda mengambil Sarjana Molekul Sains Hayat, akan ada banyak pilihan yang berbeza untuk kerjaya anda. Sebahagian besar dalam penyelidikan, tetapi terdapat banyak pelbagai dalam aspek ini satu. Anda boleh fokus pada imunologi, onkologi, genetik, farmakologi, atau biologi sel dan membantu memajukan pemahaman kita jangkitan, imuniti, pembaikan tisu, metabolisme, dan pertumbuhan sel dan pembezaan. Sebagai alternatif, graduan juga boleh mencari pekerjaan sebagai pengurus dalam industri farmaseutikal atau dalam sektor komersial swasta.

Bidang sains hayat molekul adalah satu yang sangat menarik dan bermanfaat.Pelajar-pelajar yang bersemangat mengikuti induk 's ijazah dalam bidang ini mempunyai beberapa pilihan bagi institusi dan program, yang mereka boleh penyelidikan dengan pangkalan data kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.