Keystone logo

34 Sarjana Program dalam Sains Haiwan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Sains Hayat
 • Sains Haiwan
Bidang pengajian
 • Sains Hayat (34)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Program dalam Sains Haiwan

  program ijazah sarjana memerlukan anda untuk menunjukkan pengetahuan yang maju di kawasan tertentu pengajian anda. Bergantung kepada bidang pengajian, program boleh bertahan antara satu hingga empat tahun.

  Apa yang Sarjana Sains Haiwan? Bidang pembelajaran ini memberi tumpuan kepada pertumbuhan, pemakanan, penyusuan dan pembiakan haiwan yang mempunyai kepentingan ekonomi dan juga haiwan persahabatan. Anda kemungkinan besar akan meneroka cara-cara untuk meningkatkan kesihatan dan kebajikan haiwan dan meningkatkan produktiviti mereka. Di peringkat sarjana, anda boleh memilih untuk mengkhususkan pengajian dalam sesuatu jenis binatang, seperti ayam, lembu, anjing, kucing, kambing biri-biri, kuda atau babi.

  Banyak program sains haiwan menekankan pengurusan, yang boleh menyediakan anda untuk kedudukan kepimpinan. Di samping itu, keupayaan untuk melihat corak dan menyusun data boleh membantu dalam kerjaya masa depan anda dan dalam aspek-aspek lain dalam hidup anda.

  Sama ada anda memilih untuk melanjutkan pelajaran anda di dalam bilik darjah tradisional atau melalui kelas maya dalam talian, kos adalah penting. Banyak faktor yang mempengaruhi tuisyen, jadi ia adalah yang terbaik untuk hubungi sekolah pilihan anda secara langsung.

  Sebagai seorang graduan sains haiwan, anda boleh mencari kerja dalam pelbagai pekerjaan dalam industri seperti pertanian, pengajaran dan kerajaan. Ijazah peringkat tinggi juga membolehkan lebih banyak peluang dalam pengajaran dan penyelidikan. Anda mungkin boleh untuk membangunkan kerjaya sebagai penyelidik bersekutu di universiti. peluang-peluang lain mungkin tidak sedia dalam industri haiwan produk kesihatan. Jika anda mahu bekerja lebih hands-on dengan haiwan, anda boleh meneruskan kerjaya seperti juruteknik haiwan atau pengurus ternakan.

  Sarjana dalam program Sains Haiwan boleh didapati di pelbagai institusi di seluruh dunia. Anda juga boleh mendapat ijazah dari keselesaan rumah anda sendiri seperti banyak universiti menawarkan program dalam talian.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.