Keystone logo

18 Sarjana Program dalam Pengajian Am Pengajian Sains Sains Gunaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Am
  • Pengajian Sains
  • Sains Gunaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Am (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Am Pengajian Sains Sains Gunaan

Mengikuti ijazah induk dalam mana-mana bidang adalah satu usaha yang menarik kerana ia menandakan pertumbuhan dalam bidang akademik dan karier seseorang. Ijazah Sarjana adalah ijazah lanjutan yang memerlukan pendidikan dan pengalaman terdahulu dalam bidang tertentu, dan mereka direka untuk membantu para profesional melibatkan diri lebih jauh dengan bidang pilihan mereka.

Anda mungkin mendapati diri anda bertanya, "Apakah Master dalam Sains Gunaan?" Ini adalah program yang berfungsi dengan profesional yang membina kerjaya yang merangkumi disiplin saintifik, termasuk bidang kejuruteraan dan teknologi. Program-program ini biasanya menawarkan penekanan yang kuat dalam dua atau lebih sains, dan kursus boleh dibina di sekitar aplikasi praktikal dan penemuan dalam bidang. Fakulti dalam program ini merangkumi disiplin, sering dengan pelbagai penerbitan dalam bidang yang berbeza menekankan diri mereka sendiri.

Dalam program ijazah ini, pelajar boleh mempelajari reka bentuk percubaan praktikal, prosedur dokumentasi makmal, dan kemahiran pengurusan masa yang akan membantu mereka pergi lebih jauh dalam bidang mereka. Oleh kerana ijazah sains yang diterapkan digunakan di beberapa industri, keupayaan untuk menyesuaikan penekanan tatatertib untuk setiap pelajar memastikan mereka akan dipelajari dengan cara yang paling mungkin.

Program di peringkat ini biasanya mengambil masa dua hingga tiga tahun untuk kebanyakan pelajar sepenuh masa selesai. Kos program berbeza-beza dari satu sekolah ke sekolah yang akan datang, dan dari satu negara ke negara lain, jadi penting untuk menyelidik setiap tunjangan sekolah.

Lulusan sains gunaan sering dicari sebagai juruteknik makmal oleh banyak syarikat di seluruh dunia. Pengamal jururawat dengan ijazah tambahan dalam sains gunaan juga mungkin dalam permintaan tinggi. Pemegang ijazah sains gunaan juga boleh mencari pekerjaan sebagai pakar pematuhan dalam program kawalan kualiti. Pelbagai pengetahuan saintifik dan aplikasi mereka untuk masalah kejuruteraan dunia nyata boleh menyediakan mereka untuk jawatan teknikal yang berorientasikan detail.

Kebanyakan universiti yang menawarkan pelbagai program ijazah sains menawarkan ijazah sains yang diterapkan. Cari program dalam talian yang kuat di lokasi pilihan anda hari ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.