Keystone logo

18 Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Prosedur Jenayah Sains Forensik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Undg-undg
  • Prosedur Jenayah
  • Sains Forensik
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Prosedur Jenayah Sains Forensik

Ditawarkan kepada pelajar dengan ijazah sarjana, program ijazah sarjana boleh didapati dari jauh dan di banyak negara di seluruh dunia. Bergantung kepada institusi, ijazah sarjana mungkin memerlukan latihan atau tesis semasa tahun lepas pelajar atau istilah akademik.

Apakah Master dalam Sains Forensik dan apakah hasil pembelajaran yang biasa? Sains forensik melibatkan kajian topik lanjutan dalam bidang kriminologi, forensik alam sekitar, toksikologi, kimia dadah, dan bidang berkaitan lain. Program-program ini selalunya menggabungkan pengalaman makmal praktikal dengan sains teoritis, memberikan latar belakang yang kaya dalam bidang kimia, biologi, dan kajian alam sekitar kerana ia berkaitan dengan bidang yang menarik ini. Pengkhususan yang ditawarkan bersama ijazah ini termasuk serologi, farmakologi forensik, toksikologi forensik, dan forensik digital.

Graduan sains forensik biasanya meningkatkan perhatian mereka kepada perincian dan mengembangkan keupayaan untuk menganalisis pelbagai bahan dan menghasilkan maklumat konkrit. Mereka juga boleh mendapatkan kepakaran yang diperlukan untuk memberi keterangan di mahkamah undang-undang. Lulusan kedudukan aset sebagai pelopor dalam sains forensik dan membolehkan mereka membangunkan kerjaya yang panjang dan berjaya.

Tiada dua program mempunyai kurikulum atau jadual yuran yang sama. Antara perkara lain, pelajar perlu meneliti keperluan masa dan belanjawan sesuatu program untuk memastikan ia memenuhi matlamatnya.

Forensik adalah bidang yang menarik dan kepakaran di dalamnya dapat membuka laluan kepada banyak industri. Walaupun yang paling terkenal diketahui bekerja bersamaan dengan penguatkuasaan undang-undang, saintis forensik juga merupakan tonggak penting dalam bidang genetik, makmal klinikal, dan pendidikan. Graduan mungkin mencari kerja sebagai ahli toksikologi, ahli kimia analitis, juruteknik makmal, dan sudah tentu, sebagai saintis forensik. Ijazah ini juga boleh digunakan untuk menambah kelayakan untuk kerjaya pendidikan tinggi dan kerja lain dalam undang-undang jenayah.

Melengkapkan Master dalam Sains Forensik boleh mengambil masa satu hingga empat tahun dan mungkin melibatkan kelas universiti tempatan atau kursus dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.