Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Sains Ekologi 2023

1 Sarjana Program dalam Sains Ekologi 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana membolehkan pelajar untuk terus memahami sesuatu subjek, dan mempersiapkan mereka untuk pasaran kerja yang kompetitif. Dalam program Sarjana Sains ekologi, pelajar diajar pengurusan sumber asli berkenaan untuk ekologi.

Apakah Sarjana Sains ekologi? Pelajar melanjutkan pemahaman mereka tentang masalah dalam persekitaran global, seperti perhutanan, penangkapan ikan berlebihan, peraturan sungai, perubahan cuaca dan pencemaran. Kebanyakan program memberi tumpuan kepada kemahiran analisis, pengurusan data, dan pengetahuan saintifik maju. Pendidikan ini menyediakan graduan untuk mengkaji bahan biologi dan menyediakan dan melaksanakan siasatan.

Satu program sarjana dalam sains ekologi menyediakan pelajar-pelajar bukan sahaja untuk kerjaya masa depan, tetapi juga untuk kawasan-kawasan lain dalam kehidupan. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk menggunakan pengetahuan dan bagaimana untuk menangani masalah dan situasi kompleks. Ini preps mereka untuk keadaan sukar hidup, amalan penyelidikan, dan pekerjaan yang memerlukan pergantungan diri.

Pelajar boleh memperolehi Sarjana Sains Ekologi sama ada di peringkat kebangsaan atau antarabangsa. Oleh kerana program individu boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, kos berbeza-beza juga. Apabila anda telah menemui sebuah sekolah kepentingan, menghubungi mereka untuk bertanya tentang kos yang terlibat dengan memperoleh ijazah anda.

Bagi mereka yang berminat dalam biologi ekologi, ijazah sarjana menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya. Bidang pekerjaan termasuk perancangan landskap, pemulihan alam semula jadi dan pengurusan, pembiakan tanaman, dan perundingan alam sekitar. Graduan yang terlibat dalam penyediaan dasar, alam semula jadi dan persekitaran pendidikan, dan komunikasi saintifik. Majikan termasuk kerajaan, pertubuhan bukan keuntungan, industri swasta, universiti, dan syarikat-syarikat kimia peraturan. Satu program sarjana adalah juga tempat yang hebat untuk pengajian PhD.

Jika anda berminat untuk menyiasat hubungan antara bentuk kehidupan dan persekitarannya, anda perlu memulakan penyelidikan Master yang betul dalam program Sains Ekologi sekarang. Terdapat peluang di seluruh dunia, dan beberapa kelas mungkin boleh diambil dalam talian jika anda memerlukan lebih banyak fleksibiliti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Ekologi
  • Sains Ekologi
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan