Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Sains Hayat Bioteknologi Sains Deria 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Bioteknologi
  • Sains Deria
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Sains Hayat Bioteknologi Sains Deria

Jika anda suka penyelidikan dan anda menyukai makanan, kemudian Ijazah Sarjana Sains Deria mungkin tepat untuk anda. Bukan sahaja anda boleh mendapatkan pemahaman yang lebih baik bagaimana orang mengalami makanan melalui deria, tetapi banyak kerjaya dan pendidikan yang berbeza dengan cepat pintu boleh dibuka untuk anda apabila tamat pengajian anda.

Apakah Sarjana Deria Sains? Ia adalah program pengajian yang memberi tumpuan kepada bagaimana orang menggunakan deria mereka semasa berinteraksi dengan makanan. Kajian cenderung untuk memberi tumpuan kepada bau, rasa dan sentuhan. Kursus boleh meliputi pelbagai topik, termasuk teknik deria dan penilaian, psychophysics dan kajian pengguna. Selain daripada kursus tetap diperlukan, pelajar biasanya dijangka menyiapkan projek penyelidikan mereka sendiri sebelum menamatkan pengajian. Dalam beberapa kes, projek penyelidikan yang mengambil majoriti kajian. Program biasanya bertahan satu tahun.

Kelebihan untuk belajar sains deria banyak.Pelajar mendapatkan pemahaman yang lebih baik bagaimana orang mengalami makanan untuk produk pasaran yang lebih baik kepada pengguna. Ia juga membuka pintu kerjaya banyak di peringkat antarabangsa, kerana banyak syarikat makanan dan penyelidikan di seluruh dunia berminat untuk graduan bidang ini.

Kos Sarjana Sains Deria sebahagian besarnya bergantung kepada di mana pelajar memilih untuk belajar dan sama ada atau tidak mereka mendaftar dalam program satu atau dua tahun. Faktor-faktor lain, seperti perumahan, makanan dan pengangkutan, perlu dipertimbangkan jika belajar. Penyelidikan program anda dengan baik untuk memahami semua kos.

Terdapat banyak peluang kerjaya yang unik apabila anda memilih untuk belajar sains deria. Siswazah dari program ini mungkin boleh bekerja dalam penyelidikan memberi tumpuan kepada pembangunan makanan, pemasaran dan teknologi deria. Syarikat makanan dan juga kemudahan penyelidikan kerajaan boleh mengupah pelajar dengan Sarjana Sains Deria. Menyelesaikan program ini juga boleh membawa pelajar untuk melanjutkan pelajaran dalam program PhD.

Pelajar biasanya boleh memohon secara dalam talian untuk kajian sama ada di kampus atau jarak jauh. Anda mungkin perlu transkrip dari sekolah terdahulu anda untuk aplikasi. Wawancara mungkin diperlukan juga. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.