Keystone logo

60 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Bumi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Bumi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (60)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Bumi

Ijazah sarjana adalah ijazah akademik yang dikejar selepas menamatkan pengajian peringkat ijazah. Bagi mereka yang berminat dalam sistem bumi, Sarjana Sains Bumi mungkin jalan yang baik untuk diikuti. Kebanyakan darjah ditawarkan memerlukan pelajar untuk menyiapkan kertas penyelidikan atau tesis sarjana.

Apakah Sarjana Sains Alam? Pelajar akan menghabiskan banyak masa mereka mengasah kemahiran penyelidikan dan pembelajaran tentang bagaimana interaksi komponen bumi yang berbeza dan biosfera menjejaskan iklim. Ia memberi penekanan kepada kitaran biogeokimia dan sains atmosfera umum. Pelajar akan mendapat kefahaman dalam bidang seperti kimia atmosfera, fenomena fizikal, geografi fizikal, meteorologi, dan ekologi. Mereka juga akan belajar bagaimana untuk menggunakan kaedah makmal berasaskan pengiraan dan maju, dan juga mendapatkan pengalaman dalam bidang operasi.

Pendapatan Sarjana Sains Alam boleh menjadi sangat bermanfaat untuk pelajar.Mereka memberi tumpuan kepada meningkatkan kemahiran analisis mereka, yang membantu dalam banyak bidang kehidupan. Ijazah sarjana memberikan mereka kelebihan daya saing dalam tenaga kerja berbanding mereka yang hanya menamatkan pengajian sarjana muda. Ijazah juga membolehkan graduan untuk bekerja di seluruh dunia.

Kerana ada program sains bumi di seluruh dunia, kos persekolahan boleh berbeza sedikit bergantung kepada program. Penyelidikan buah sekolah dan menghubungi mereka secara langsung untuk mengetahui apa tanggungjawab kewangan anda akan menjadi.

Dengan Ijazah Sarjana Sains Alam, terdapat banyak peluang kerjaya bagi pelajar. Graduan boleh bekerja di dalam bidang perundingan, pengurusan alam sekitar, air dan isu-isu iklim, bantuan antarabangsa, perancangan pemuliharaan alam semula jadi, pembangunan kaedah analisis dan data, dan penyelidikan. Majikan akan datang mungkin merangkumi daerah dan majlis perbandaran dan NGO. Terdapat peluang kerja di peringkat nasional dan antarabangsa.

Untuk membantu pelajar mendapatkan ijazah mereka dengan cara yang cekap dan adil, banyak sekolah menawarkan kelas dalam talian. Ini membolehkan individu untuk belajar dan bekerja mengikut jadual mereka sendiri, yang membebaskan lebih banyak masa untuk meningkatkan keluarga atau bekerja pekerjaan lain. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.