Keystone logo

8 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Atmosfera 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Atmosfera
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Atmosfera

Mengikuti ijazah sarjana adalah pilihan yang baik untuk menerima lebih banyak pendidikan dan latihan khusus untuk mempersiapkan kerjaya. Dalam sesetengah profesion, ijazah induk diperlukan walaupun untuk kedudukan peringkat kemasukan.

Semasa mempertimbangkan apa yang Master dalam Sains Atmosfera, pelajar harus bersedia untuk terlibat dalam penyelidikan untuk memahami proses dan fizik atmosfera. Kajian boleh berlaku di dalam makmal dan bidang, menggabungkan matematik dengan sains fizikal untuk memahami fenomena semula jadi yang kompleks. Sains atmosfera adalah bidang yang semakin meningkat yang menjadi lebih penting dalam kesedaran orang ramai sebagai topik sosial yang berkaitan dengan implikasi dasar yang penting. Subfam dan kepekatan darjah mungkin termasuk meteorologi, klimatologi, oseanografi, dan geofizik.

Graduan dengan Sarjana dalam Sains Atmosfera sering meningkatkan kemahiran dalam analisis kritikal, dapat meramalkan sistem dan corak cuaca. Di samping itu, mereka harus dapat menjelaskan undang-undang fizik yang mengawal aktiviti atmosfera dan menggunakan instrumen meteorologi.

Program Master dalam sains atmosfer biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk diselesaikan. Sesetengah kursus boleh ditawarkan secara paruh waktu dan oleh itu mengambil masa yang lebih lama untuk diselesaikan. Kos program boleh berbeza-beza bergantung kepada faktor ini dan faktor lain.

Terdapat banyak laluan kerjaya yang berbeza yang boleh diikuti dengan ijazah sains sains atmosfera, mulai dari peramal cuaca kepada penyelidik NASA. Di bidang meteorologi, graduan mungkin menjadi ahli meteorologi penyelidikan untuk organisasi kerajaan atau sektor swasta, atau bekerja sebagai penyiar cuaca. Graduan juga boleh bekerja dalam kajian iklim sebagai penganalisis untuk pengurusan risiko terhadap bencana alam atau untuk pembangunan tenaga alternatif. Sains atmosfera juga boleh menyebabkan kerjaya perundingan dalam kualiti udara dan keselamatan alam sekitar, bekerja dengan kerajaan, perniagaan, atau NGO.

Sains atmosfera boleh dikejar di seluruh dunia. Pelajar boleh mempertimbangkan program berdasarkan jenis fenomena cuaca atau penyelidikan lapangan yang mereka berminat.Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama

&nbsp