Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 15 Sarjana dalam Sains Arkib 2023

15 Sarjana Program dalam Sains Arkib 2023

Gambaran keseluruhan

Individu yang mendaftarkan diri dalam pengajian master peringkat akan terlibat dalam kajian khusus bidang kerjaya profesional. Ini ijazah lanjutan menunjukkan satu penguasaan maju subjek, dan ia biasanya mengambil masa satu hingga tiga tahun untuk disiapkan.

Apakah Sarjana Arkib Sains? Ini adalah satu program ijazah lanjutan yang menyediakan pelajar untuk kerjaya menguruskan dokumen. Pemeliharaan, arkib dan pendigitalan merupakan beberapa cara bahawa siswazah yang boleh berinteraksi secara profesional dengan rekod semasa atau sejarah, dokumen, seni, buku dan objek lain. Sebagai contoh, profesional yang boleh menganalisis topik-topik seperti kesaksamaan dan hak asasi manusia melalui pengurusan artifak budaya semasa berurusan dengan isu-isu yang melibatkan penjagaan dan penggunaan koleksi.

Pengetahuan penyimpanan rekod dan pendigitalan berguna seluruh profesion, dan kerja-kerja pemuliharaan yang paling melibatkan mata tajam untuk detail.Pelajar yang membangunkan kemahiran dan kebolehan mungkin mencapai tahap peneraju dalam lapangan.

Lokasi dan tahap spesifikasi adalah faktor-faktor yang memberi kesan kepada kos program sains arkib di pelbagai universiti dan institusi pengajian. Meneliti ciri-ciri yang memberikan hasil yang diingini boleh membantu pelajar untuk mengenal pasti program yang betul dan datang kepada anggaran keperluan kewangan yang terlibat.

Individu yang mendapat ijazah sarjana dalam arkib dan pengurusan rekod, kajian muzium dan pengkhususan berkaitan dalam bidang sains arkib boleh mencari jawatan di dalam muzium seperti Kurasi, arkib dan reka bentuk pameran. Siswazah A boleh bekerja sebagai pengurus aset digital, pakar privasi dan akses atau pengurus rekod untuk perbadanan, agensi kerajaan, kemudahan penjagaan kesihatan atau universiti.

Murid-murid biasanya mempunyai pilihan untuk mendaftar dengan sepenuh masa atau status sambilan, dan kelas dalam talian sering disediakan untuk mereka yang memerlukan jadual yang fleksibel atau tidak dapat bergerak ke kawasan di mana universiti yang diingini terletak. Untuk mengetahui peluang yang memenuhi matlamat anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sains Arkib
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian