Keystone logo

91 Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Sains Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Alam Sekitar
  • Sains Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (91)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Sains Alam Sekitar

Aktiviti manusia memberi kesan kepada dunia di mana kita hidup, dan keupayaan untuk mengekalkan kehidupan adalah kritikal untuk masa depan kita. Sarjana dalam bidang Sains Alam Sekitar boleh membantu anda mengukur kesan itu, memahami bagaimana sains mempengaruhi dasar dasar dan bagaimana kesan kepada alam sekitar. Pelajar dalam program-program ini mengkaji dasar alam sekitar semasa dan mengkaji bagaimana dasar-dasar dan peraturan-peraturan yang boleh memberi kesan kepada masa depan bumi.

&nbsp

Apakah Sarjana Sains Alam Sekitar? Bagi banyak orang yang berminat dalam kerjaya dalam bidang sains alam sekitar, ijazah sarjana boleh membuka pintu kepada pelbagai yang lebih luas peluang pekerjaan dan mungkin pendapatan yang lebih tinggi juga. Kajian profesional alam sekitar mestilah mahir menjalankan penyelidikan dan menganalisis, dan banyak program sarjana memberi tumpuan kepada membantu pelajar menjadi mahir dalam bidang ini.Keperluan khusus akan berbeza-beza dari satu program yang lain, tetapi sering termasuk projek penyelidikan asal dan projek kerjasama masyarakat. Ramai pelajar juga akan didedahkan dengan pengajaran dalam pengalaman sekolah siswazah mereka, yang menyediakan anda untuk kedudukan pengajaran jika itu adalah kerjaya yang anda berharap untuk mengejar.

&nbsp

Kos tertentu ijazah dalam bidang sains alam sekitar berbeza dari universiti ke universiti dan dari program ke program. Jika anda membuat keputusan untuk mengikuti pengajian ijazah di luar negara, yang juga boleh memberi kesan kepada jumlah kos program. Mengenal pasti sekolah-sekolah dan program-program yang menarik minat anda yang paling untuk mendapatkan idea tentang berapa banyak ia akan kos.

&nbsp

Graduan daripada program Sarjana Sains Alam Sekitar boleh mencari pekerjaan di beberapa kawasan yang berbeza, termasuk geologi, pengurusan air, kejuruteraan alam sekitar, tenaga lestari dan pengurusan tenaga, kerajaan dan dasar alam sekitar, teknologi alam sekitar, perubahan iklim dan banyak lagi.Banyak program juga menawarkan pendedahan kepada kepelbagaian biologi, pemuliharaan, undang-undang dan dasar supaya anda boleh meneruskan kerjaya yang anda minati.

&nbsp

Memulakan kerjaya anda dalam bidang sains alam sekitar dengan ijazah sarjana. Cari Senarai program dan maklumat mengenai program boleh didapati di Masterstudies, atau cari untuk program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.