Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 49 Sarjana dalam Robotik 2023

49 Sarjana Program dalam Robotik 2023

Gambaran keseluruhan

Tuan adalah ijazah lanjutan yang diberikan untuk menyiapkan kajian di kawasan tertentu. Ijazah sarjana biasanya mengambil masa satu hingga dua tahun untuk mendapatkan, dan graduan sering disediakan untuk darjah yang lebih maju dan lebih tinggi membayar.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Robotik? Program ini direka untuk mengkaji pelbagai bidang robotik. Ini termasuk kejuruteraan komputer, kejuruteraan kawalan, pemodelan matematik, dan reka bentuk mekanikal. Beberapa program akan memberi tumpuan kepada sistem robotik sebagai satu sistem yang lengkap, manakala yang lain akan membolehkan pelajar untuk menumpukan pengajian mereka dalam satu kawasan tertentu. Kebanyakan program akan membuat kesimpulan dengan tesis sarjana, di mana kajian akan dilakukan di bawah pengawasan penasihat profesional.

Salah satu faedah terbesar belajar robotik ialah ia membuka pintu kepada pelbagai peluang kerjaya. Kemahiran dan pengalaman secara pelajar keuntungan akan menyediakan mereka dengan reka bentuk dan kejuruteraan kebolehan sengit.

Kos yang berkaitan dengan memperoleh ijazah sarjana berbeza-beza dari satu tempat ke tempat lain. Tuisyen dan yuran akan berbeza berdasarkan kepada lokasi antarabangsa sekolah dan tempoh program. Pelajar perlu menghubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui apa yang diharapkan sejauh obligasi kewangan berkenaan.

Graduan Sarjana Robotik mempunyai banyak untuk memilih daripada kerjaya. Masyarakat terus meningkat pergantungan kepada automasi dan robotik memainkan peranan yang besar. Jurutera robot semakin mendapat permintaan, dan kerja boleh didapati dalam bidang seperti program angkasa, sistem pengangkutan, kilang, dan aeronautik. Graduan boleh bekerja dalam jabatan yang berbeza seperti penyelidikan, pembangunan, atau dalam jawatan pengurusan.

Jika kerjaya dalam robotik adalah kepentingan, anda boleh mula membandingkan sekolah yang berbeza sekarang.Menggunakan pangkalan data dalam talian kami, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Robotik
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (49)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian