Keystone logo

18 Sarjana Program dalam Pengajian Reka Bentuk Reka Bentuk Tekstil 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk Tekstil
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (18)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Reka Bentuk Reka Bentuk Tekstil

  Jika anda telah melengkapkan ijazah sarjana muda tetapi mencari pemahaman yang lebih teliti tentang bidang pengajian, anda boleh berpindah ke gelar sarjana. Dua tahun pengajian sepenuh masa dapat memberi anda pemahaman yang lebih lengkap, lebih mendalam mengenai topik itu, sementara gelar itu sendiri dapat meningkatkan peluang Anda dalam bidang itu.

  Apakah Master dalam Reka Tekstil? Tahap dalam bidang ini dapat meningkatkan kefahaman anda tentang tekstil dan produk dan reka bentuk yang berasal dari mereka. Anda mungkin mendapati bahawa anda mendapat wawasan berharga mengenai pengeluaran dan gaya, serta pemasaran, penjualan, dan penggunaan fesyen dan produk tekstil lain. Memberi tumpuan pada teknik dan keputusan pembangunan dapat membolehkan anda maju dalam dunia produksi, sedangkan pemahaman mendalam tentang warna dan estetika dapat membuka pintu ke dalam konsep kreatif dan banyak lagi.

  Manfaat Master dalam Reka Tekstil mungkin melampaui kerjaya anda. Anda boleh mendapatkan pandangan yang akan membantu anda dalam usaha anda untuk gaya peribadi anda, serta kemahiran seperti pemikiran kritis dan membuat keputusan.

  Kos ijazah induk dalam mana-mana program boleh berbeza mengikut negara dan sekolah. Hubungi sekolah pilihan anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai struktur kos mereka dan apa yang dilindungi.

  Kerjaya dalam mana-mana aspek disiplin boleh menanti anda apabila anda mempunyai Master dalam Reka Tekstil. Anda mungkin memilih menjadi pereka dalaman atau pereka fesyen. Anda boleh memilih untuk melangkah tangga korporat di syarikat yang menawarkan perkhidmatan tersebut, sebagai pengarah reka bentuk atau jualan. Anda juga mempunyai pilihan bercabang ke bidang yang berkaitan; contohnya, kesan tekstil terhadap alam sekitar mungkin diukur oleh perunding alam sekitar. Seorang penulis untuk majalah fesyen juga mungkin mendapati ijazah ini menjadi alat yang berharga.

  Sarjana dalam Reka Bentuk Tekstil boleh didapati di mana saja di dunia, sama ada dengan menghadiri kelas secara langsung di universiti berdekatan atau dengan mengambil kelas dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.