Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater Reka Bentuk Set 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian teater
  • Reka Bentuk Set
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater Reka Bentuk Set

Reka Bentuk Set terletak di tengah-tengah semua bentuk penceritaan visual. Ini semua tentang mencipta suasana dan ruang yang mengasyikkan yang bukan sahaja meningkatkan naratif tetapi juga menghidupkan skrip. Sebagai pereka set, anda akan bekerjasama dengan pengarah, penerbit dan ahli pasukan produksi yang lain untuk menghidupkan visi artistik mereka.

Semasa ijazah, anda akan meneroka pelbagai topik, daripada teori reka bentuk kepada aplikasi hands-on dalam pelbagai jenis produksi. Bersedia untuk menyelami subjek seperti analisis skrip, lukisan teknikal dan teknik pembinaan.

Sebagai graduan, anda boleh mendapati diri anda bekerja sebagai pereka set, mencipta set ajaib untuk produksi teater, filem dan televisyen. Atau mungkin anda lebih suka menjadi pengarah seni, di mana anda akan mempunyai tanggungjawab untuk mengawasi keseluruhan gaya visual sesebuah produksi. Ijazah Reka Bentuk Set juga boleh membuka pintu kepada peranan menarik lain seperti pereka pengeluaran, pereka indah dan master prop.

Mulakan hari ini dengan menyelidik dan meneroka program ijazah Set Design berhampiran anda atau pun dalam talian.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.