Keystone logo

8 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Maritim Seni Bina Kapal 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Maritim
  • Seni Bina Kapal
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Maritim Seni Bina Kapal

A induk ijazah 's umumnya berikut selepas selesai ijazah sarjana muda sains. Memerlukan tiga hingga empat tahun untuk disiapkan, program ijazah 's tuan biasanya terdiri daripada gabungan kerja kursus dan projek penyelidikan. Tesis sarjana 's biasanya diperlukan dalam tahun akhir kajian.

Individu yang sedang mempertimbangkan ijazah lanjutan dalam bidang kejuruteraan atau reka bentuk kapal boleh bertanya, "Apakah Sarjana Seni Bina Perlautan? " Secara umumnya terdiri daripada kajian lanjutan dalam sains reka bentuk kapal, termasuk model dan ujian, serta pemahaman yang menyeluruh prinsip-prinsip yang berkaitan seperti dinamik bendalir, ijazah sarjana 's dalam seni bina kapal menyediakan pelajar untuk berjaya dalam kedudukan industri maritim.

Antara faedah-faedah mengambil Ijazah Sarjana Seni Bina Perlautan termasuk kecekapan maju dalam kemahiran dan pengetahuan yang berkaitan dengan kapal laut dan struktur.Sesetengah pelajar melanjutkan sarjana 's ijazah dalam seni bina kapal sebagai persediaan untuk kajian doktor falsafah dalam bidang yang berkaitan.

Kos Ijazah Sarjana Muda Seni Bina Perlautan di universiti-universiti yang berbeza di seluruh dunia bergantung pada pihak di dunia dan negara tertentu di mana program yang ditawarkan. Maklumat lebih terperinci tentang kos dijangka tuisyen dan perbelanjaan yang boleh didapati daripada sekolah-sekolah dalam senarai di bawah.

Peluang kerjaya dalam reka bentuk, pengeluaran, dan pengendalian vesel laut bagi pelajar yang berjaya Sarjana dalam program Seni Bina Perlautan termasuk jawatan dalam agensi-agensi kerajaan dan pertahanan tentera laut di negara-negara di seluruh dunia. Kerjaya industri maritim antara reka bentuk dan pembinaan untuk operasi dan penyelenggaraan kapal-kapal laut dan struktur dari semua jenis. Pengetahuan unggul dan latihan lanjutan Sarjana yang berjaya dalam Seni Bina Perlautan adalah permintaan pada gaji yang kompetitif di banyak kawasan di dunia.

Program bagi Ijazah Sarjana Muda Seni Bina Perlautan, termasuk trek khusus dan kawasan-kawasan yang unik lain penyelidikan dan kajian, ditawarkan di universiti-universiti di seluruh dunia. Ia adalah mudah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran tertentu di sekolah-sekolah yang menawarkan seni bina induk ijazah 's tentera laut. Hanya mencari program anda di bawah, dan menghubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.