Keystone logo

15 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Reka Bentuk Kejuruteraan Reka Bentuk Pengangkutan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Reka Bentuk Kejuruteraan
  • Reka Bentuk Pengangkutan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Reka Bentuk Kejuruteraan Reka Bentuk Pengangkutan

Biasanya tindak balas kepada ijazah sarjana muda, program ijazah sarjana menawarkan pelajar peluang untuk kajian lanjutan. Bergantung kepada program ini, pelajar biasanya melengkapkan ijazah mereka dalam masa satu hingga dua tahun kehadiran sepenuh masa.

Apakah Master dalam Reka Bentuk Pengangkutan? Reka bentuk pengangkutan secara amnya menggabungkan reka bentuk dunia yang menarik dengan pengangkutan dunia oktan yang tinggi, melatih pelajar untuk mencipta reka bentuk yang praktikal dan inovatif untuk teknologi transit dunia. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk menavigasi tren sosial terkini dalam pengangkutan sambil meletakkan kreativiti mereka untuk bekerja dengan praktik tangan dalam penyelidikan, pemodelan, dan prinsip teras bidang. Selalunya, Master dalam Reka Bentuk Pengangkutan termasuk komponen latihan di mana pelajar bekerja pada projek-projek dunia sebenar dan mendapat pengalaman kerjaya yang kritikal.

Pelajar dalam reka bentuk pengangkutan dapat mempelajari cara membuat model kerja praktis dan elegan di atas kertas dan dalam format digital. Mereka juga boleh menjadi penyelidik reka bentuk automotif yang kompeten dan mendapat keupayaan untuk memanfaatkan inovasi terhadap matlamat perniagaan. Kemahiran ini dapat membantu para pelajar berdiri di luar keramaian dan menubuhkan diri sebagai pakar dalam bidang ini.

Locale universiti, pendaftaran pelajar, dan spesifik program semuanya boleh memberi kesan kepada kos gelar sarjana. Pelajar perlu menghubungi pejabat perancangan kewangan sekolah yang dikehendaki sebelum kemasukan untuk memastikan program itu memenuhi keperluan pembelajaran dan belanjawan.

Peluang yang berlimpah untuk graduan dalam reka bentuk pengangkutan. Pelajar boleh menduduki jawatan dalam syarikat pembuatan kereta utama, firma reka bentuk, organisasi keselamatan awam, dan syarikat penerbangan. Kerjaya spesifik yang dipegang oleh individu dengan ijazah ini termasuk pereka kereta dalaman, perunding reka bentuk, pereka bandar, pereka peralatan, dan jurutera reka bentuk pengangkutan. Walaupun kebanyakan individu dalam bidang ini bekerja dalam industri automobil, beberapa telah berjaya dalam perdagangan dan firma kejuruteraan juga.

Tinggalkan persaingan dengan Master dalam Reka Bentuk Pengangkutan dari universiti berprestij di seluruh dunia. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.