Keystone logo

85 Sarjana Program dalam Pengajian Reka Bentuk Reka Bentuk 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (85)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Reka Bentuk Reka Bentuk

  Ijazah sarjana adalah unit pembelajaran terbuka kepada pelajar di peringkat siswazah. Melengkapkan program memberi para pelajar peluang untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang pengajian khusus, dan biasanya mengambil masa satu hingga dua tahun.

  Apakah Master dalam Pengajian Reka Bentuk? Program-program ini bertujuan untuk membina pemahaman teoritis mengenai kaedah reka bentuk dan aplikasi praktikal kemahiran kreatif dalam pelbagai industri. Pelajar boleh memilih topik kursus meneroka bidang reka bentuk yang berbeza, termasuk dalaman, teknikal, produk, landskap, fesyen, interaksi dan visual. Pelajar digalakkan untuk mencipta portfolio yang kukuh dan mendapatkan latar belakang yang menekankan reka bentuk dalam konteks budaya, kepimpinan dan kemahiran komunikasi untuk projek interaktif, penguasaan alat dan perisian digital, dan keberanian kreatif untuk inovasi baru.

  Pelajar yang mengikuti program ini mungkin dapat memperoleh banyak kemahiran yang berguna. Amalan dalam pemikiran kritikal dan menyelesaikan masalah, keupayaan untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pelanggan dan persekitaran yang berbeza dan memahami bagaimana untuk bekerjasama secara berkesan dengan profesional lain adalah kualiti berharga yang dapat membantu individu membina kerjaya yang berjaya apabila tamat pengajian.

  Kos untuk mengambil program mungkin berbeza mengikut institusi, bergantung kepada keperluan lokasi dan kursus. Pelajar yang berminat untuk memohon digalakkan menghubungi sekolah khusus dengan soalan dan pertanyaan tentang kos.

  Memperolehi Sarjana dalam Reka Bentuk Pengajaran melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang sangat dicari oleh banyak industri yang berbeza. Kerjaya yang mungkin untuk graduan untuk meneroka termasuk pereka industri, pereka grafik, arkitek lanskap, juruhias dalaman, pereka fesyen, jurutera reka bentuk, pereka produk, pengarah seni, pengurus produk, pereka pengeluaran seni, jurutera bahan, pengurus pembelian dan banyak lagi. Peluang dalam industri seni halus termasuk pekerjaan sebagai ilustrator, pengarah kreatif dan animator.

  Laluan fleksibel untuk melengkapkan program termasuk pilihan masa sambilan, dalam talian dan antarabangsa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.