Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Penjagaan Kesihatan Penjagaan Kesihatan Mental Psikologi Psikologi Sukan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Sarjana Program dalam Penjagaan Kesihatan Penjagaan Kesihatan Mental Psikologi Psikologi Sukan

Bidang psikologi sukan adalah tentang memahami dan meningkatkan aspek mental, emosi dan fizikal prestasi olahraga sambil mempromosikan kesejahteraan keseluruhan untuk atlet dan semua orang yang terlibat dalam aktiviti sukan.

Ijazah psikologi sukan biasanya bermula dengan kursus asas dalam psikologi am. Sambil anda mendalami subjek ini, anda akan meneroka bidang khusus seperti peningkatan prestasi, pengurusan tekanan, pembelajaran motor dan pemulihan kecederaan.

Dengan ijazah psikologi sukan di tangan, beberapa peluang kerjaya tersedia. Sebagai ahli psikologi sukan, anda akan dilengkapi untuk menyediakan latihan kemahiran mental dan perkhidmatan kaunseling kepada atlet, pasukan dan jurulatih. Jika anda lebih cenderung kepada senaman dan kesihatan, anda boleh menjadi perunding yang mereka bentuk dan melaksanakan program untuk menggalakkan aktiviti fizikal. Ia juga boleh menjadi batu loncatan untuk memperoleh ijazah lanjutan dalam psikologi, sains senaman, atau bidang berkaitan lain, membuka pintu kepada lebih banyak peluang kerjaya.

Dengan ijazah psikologi sukan, anda mempunyai kuasa untuk memberi kesan positif kepada kehidupan atlet, membantu mereka mencapai potensi penuh mereka di dalam dan di luar padang.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.