Keystone logo

47 Sarjana Program dalam Pendidikan Psikologi Pendidikan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Psikologi Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (47)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Psikologi Pendidikan

Apabila mengikuti program tuan, pelajar harus bersedia untuk kursus yang sengit dan projek penyelidikan yang ketat. Tahap geran program ini secara amnya dianggap lebih tinggi daripada sarjana muda dan lebih rendah daripada kelayakan doktoral.

Psikologi pendidikan adalah kajian bagaimana manusia berkelakuan dan berfikir semasa belajar. Apakah Master dalam Psikologi Pendidikan? Para ulama yang ingin mendapatkan kredibiliti profesional sering mendaftarkan diri dalam program ini sebagai kelanjutan dari kajian psikologi sarjana muda. Matlamat yang sama di kalangan program ijazah sarjana dalam psikologi pendidikan adalah untuk menyampaikan maklumat dan kemahiran yang diperlukan untuk melaksanakan penilaian kritikal dalam proses pembelajaran. Ini dicapai melalui pemeriksaan yang teliti terhadap pelbagai faktor yang mempengaruhi pemerolehan pengetahuan melalui kelas seperti biologi, pemerolehan bahasa dan sosiologi keluarga.

Terdapat banyak faedah memahami psikologi, tetapi pemahaman yang lebih mendalam dan belas kasihan bagi orang lain adalah salah satu yang paling membantu dalam kehidupan peribadi dan profesional. Psikologi pendidikan, khususnya, boleh membantu mempercepatkan proses pembelajaran sendiri. Selain itu, kumpulan rakan-rakan yang bersemangat memperoleh dalam banyak program master sering menjadi sumber sokongan sepanjang kehidupan siswazah.

Kos yang berkaitan dengan darjah pendidikan berbeza dari satu institusi ke peringkat seterusnya. Adalah lebih baik untuk merujuk terus kepada maklumat yang diterbitkan oleh setiap sekolah.

Kemudahan penjagaan kanak-kanak sering menggunakan psikologi pendidikan, terutama yang menyediakan penjagaan kepada peserta program dengan kapasiti komunikasi yang terhad. Tugas-tugas kedudukan pengasuhan ini mungkin termasuk memberi maklum balas kepada ibu bapa, menguruskan sesi pembelajaran dan membangunkan rancangan aktiviti. Sekolah-sekolah awam dan swasta juga sering mencari graduan program pendidikan dan psikologi untuk berkhidmat sebagai pelatih atau guru pembelajaran. Kaunselor mungkin membantu pelajar dengan mengenal pasti halangan dan membangunkan penyelesaian peribadi. Guru yang mempunyai pengetahuan tentang psikologi mungkin dilengkapi dengan baik untuk menguruskan bilik darjah, mengembangkan strategi pembelajaran dan sememangnya mengajar psikologi kepada pelajar.

Program psikologi pendidikan sering merupakan langkah pertama ke arah masa depan yang memuaskan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.