Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Sains Sukan Prestasi Sukan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kajian Sukan dan Senaman
  • Sains Sukan
  • Prestasi Sukan
Bidang pengajian
  • Kajian Sukan dan Senaman (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Sains Sukan Prestasi Sukan

Adakah anda berminat dengan sukan dan tidak sabar-sabar untuk membantu atlet mencapai potensi penuh mereka? Ijazah prestasi sukan meneroka dunia prestasi olahraga yang menarik, meliputi segala-galanya daripada penyaman fizikal dan pemakanan kepada pencegahan kecederaan dan persediaan mental.

Semasa perjalanan anda melalui program ijazah Prestasi Sukan, anda akan meneroka pelbagai topik yang bertujuan untuk mengoptimumkan prestasi olahraga. Beberapa subjek utama yang akan anda temui termasuk fisiologi senaman, biomekanik dan pemakanan sukan.

Sebaik sahaja anda memperoleh ijazah dalam Prestasi Sukan, pelbagai laluan kerjaya dalam industri sukan akan dibuka kepada anda. Anda boleh menjadi penganalisis prestasi dan menggunakan data untuk menilai prestasi atlet. Atau membimbing atlet mengenai strategi pemakanan sebagai pakar pemakanan sukan.

Jadi, jika anda sudah bersedia untuk mengubah minat anda untuk sukan kepada kerjaya yang memuaskan, pertimbangkan untuk mengambil langkah pertama dengan mengikuti ijazah dalam prestasi sukan.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.