Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 17 Sarjana dalam Politik 2023

17 Sarjana Program dalam Politik 2023

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang ingin mendapatkan ijazah sarjana sedang menjalankan matlamat utama. Untuk mendapat ijazah ini, seseorang mesti terlebih dahulu mendapat ijazah sarjana muda. Pelajar biasanya perlu melengkapkan tesis atau jenis kertas penyelidikan sebelum menamatkan pengajian.

Apakah Master dalam Politik? Ijazah ini mengajar teori sains dan falsafah yang rumit di sebalik politik di seluruh dunia. Ijazah sarjana dalam politik berpotongan dengan pelbagai topik lain, termasuk dasar awam, ekonomi, sosiologi, undang-undang dan psikologi. Pelajar mempelajari iklim politik negara-negara di seluruh dunia. Ijazah biasa melibatkan falsafah politik, hubungan antarabangsa dan politik perbandingan. Pelajar boleh memilih untuk mendapatkan pengetahuan luas tentang ketiga-tiga atau memberi tumpuan kepada bidang kepentingan tertentu.

Individu yang membuat keputusan untuk mendapatkan ijazah lepasan ijazah dalam bidang politik boleh menerima banyak faedah dan mendapat kemahiran praktikal dan analisis. Graduan mungkin belajar melakukan penyelidikan politik, mengasah kemahiran komunikasi mereka dan memahami bagaimana teknologi maklumat sesuai dengan pasaran ekonomi dan politik.

Kos untuk mendapatkan ijazah sarjana berbeza mengikut negara dan juga oleh institusi. Program tertentu lebih panjang daripada yang lain dan memerlukan kewajipan kewangan yang lebih besar. Sesetengah pelajar mungkin layak mendapat biasiswa, geran atau pinjaman.

Individu yang memperoleh gelar sarjana dalam politik mempunyai pelbagai pilihan kerjaya. Ada yang boleh pergi bekerja untuk kerajaan persekutuan dalam kapasiti seorang pegawai yang dipilih. Lain-lain boleh mengambil pekerjaan pentadbiran dalam politik, menganalisis dasar awam atau menjadi pelobi. Di luar pekerjaan kerajaan, graduan boleh memilih untuk menjadi pendidik sains politik di peringkat menengah atau kolej. Jawatan juga boleh didapati di hal ehwal awam dan pentadbiran awam di beberapa lokasi. Masih individu lain boleh memilih untuk bekerja di beberapa bidang, seperti mengajar serta memegang jawatan awam.

Orang yang mempunyai minat dalam mendapatkan ijazah sarjana dalam politik boleh menghadiri pelbagai universiti di seluruh dunia. Banyak institusi menawarkan kursus dalam talian. Kursus internet adalah pilihan yang sangat baik untuk orang yang memerlukan jadual yang lebih fleksibel. Cari program anda di bawah atau hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Politik
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian