We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

13 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan Perniagaan Mampan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Ekonomi Mampan
  • Perniagaan Mampan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan Perniagaan Mampan

Mendapatkan ijazah sarjana adalah satu langkah yang biasa untuk pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana dalam bidang berkaitan. Anugerah ini mengakui kepakaran dalam bidang pengajian tertentu dan dapat membuka peluang untuk kedudukan peringkat tinggi.

Apakah Master dalam Perniagaan Lestari? Sarjana Perniagaan Lestari adalah ijazah khusus yang mengajar pelajar asas-asas tanggungjawab sosial korporat (CSR). Para peserta mempelajari cara untuk membuktikan dasar dan proses sosial dan persekitaran untuk memupuk kesejahteraan sosial dan alam sekitar serta kemampanan ekonomi. Murid boleh mengambil kursus dalam pelbagai subjek, seperti ekonomi dan pengurusan yang mampan, komuniti semulajadi dan manusia, perspektif antarabangsa dalam perniagaan yang mapan, membina modal sosial dan ekologi perindustrian.

Menerima Master dalam Perniagaan Mapan melengkapkan individu dengan kemahiran seperti pengurusan strategik, penalaran etika, pembinaan pasukan dan komunikasi yang berkesan. Kemahiran ini adalah secara meluas dan boleh meningkatkan prospek kerja dan peluang untuk kemajuan dalam pelbagai industri.

Dalam dekad yang lalu, ijazah induk dalam perniagaan yang mampan telah menjadi umum di seluruh dunia, dan terdapat banyak program khusus untuk dipilih. Yuran pendaftaran dan enrolmen boleh berubah secara meluas, sehingga penting agar pemohon menghubungi sekolah secara langsung untuk maklumat program terperinci.

Graduan dengan Sarjana dalam Perniagaan Berkelanjutan boleh bekerja untuk agensi kerajaan, syarikat atau institusi pengajian tinggi. Ijazah ini menyediakan individu untuk jawatan dalam analisis kemampanan atau pengurusan, dan melengkapkan graduan baru-baru ini untuk memasuki dunia profesional. Pengurus kemapanan boleh menumpukan pada jenis projek tertentu, termasuk analisis rantaian bekalan dan pemantauan pelepasan gas rumah hijau, kewangan / pelaburan lestari, dan pematuhan terhadap peraturan alam sekitar negeri dan persekutuan.

Individu yang mempertimbangkan Master dalam Perniagaan Mampan boleh memilih dari pelbagai sekolah di seluruh dunia. Banyak institusi menawarkan kursus dalam talian dan sumber pembelajaran jauh, menjadikannya lebih mudah bagi individu untuk melanjutkan pelajaran tanpa perlu berpindah. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.