Keystone logo

38 Sarjana Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Perniagaan Makanan dan Minuman 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Perniagaan Makanan dan Minuman
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (38)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Perniagaan Makanan dan Minuman

Ijazah induk memberikan pelajar kemahiran yang boleh meletakkan mereka di hadapan dalam tenaga kerja kerana pengetahuan dan kepakaran mereka. Kebanyakan program ini memberi tumpuan kepada bidang pengajian tertentu dan mengambil masa antara satu hingga dua tahun untuk diselesaikan. Mendapati ijazah sarjana boleh membantu pelajar berjaya dalam kerjaya mereka dan menyediakan mereka untuk pendidikan pascasiswazah tambahan.

Apakah Master dalam Perniagaan Makanan dan Minuman? Ijazah ini memberi tumpuan kepada penyediaan dan perkhidmatan makanan bersama-sama dengan aplikasi seperti menjalankan restoran dan mengawasi operasi kemudahan hospitaliti. Pelajar dapat mempelajari bahagian perniagaan industri bersama dengan bidang minat tertentu, seperti wain, pelancongan, atau katering. Ijazah ini membantu melengkapkan mereka untuk menangani aspek yang paling penting dalam menjalankan perniagaan makanan dan minuman dengan jayanya, dari perancangan ke pelaksanaan.

Pelajar yang menerima ijazah sarjana perniagaan makanan dan minuman boleh mendapat pemahaman mendalam tentang operasi perniagaan. Ini termasuk analisis kewangan, belanjawan, dan pengurusan. Kemahiran ini membolehkan para pelajar masuk ke dalam kerjaya perhotelan dengan sangat baik dengan pengetahuan mengenai operasi front-end dan back-end.

Kos program tuan boleh berbeza-beza, bergantung kepada di mana pelajar memilih untuk belajar. Sesuatu yang perlu dipertimbangkan adalah berapa kursus pengajian. Kecuali kursus dalam talian, banyak sekolah menyediakan garis panduan mengenai kos sara hidup tempatan serta tuisyen dan yuran lain.

Pelajar yang mendapat Master dalam Perniagaan Makanan dan Minuman boleh bersedia untuk berjaya menjalankan atau menyokong perniagaan dalam industri makanan dan minuman. Mereka boleh mencari kerjaya dalam makanan dan wain, penjenamaan, reka bentuk makanan, atau katering, dengan pekerjaan seperti pengurus jualan, pengarah makanan dan minuman, pengurus katering, pengurus hotel dan pengendali pelancongan. Sesetengah pelajar terus mencari karier dalam sains dan pembuatan makanan.

Sejumlah universiti di seluruh dunia menawarkan Master dalam Perniagaan Makanan dan Minuman. Kursus dalam talian juga disediakan untuk pelajar yang ingin menerima pendidikan mereka dari jauh. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.