Keystone logo

5 Sarjana Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Hiburan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Perniagaan
 • Perniagaan Hiburan
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (5)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Perniagaan Perniagaan Hiburan

  Ijazah sarjana biasanya mendapat pelajar hadapan dengan menyediakan kemahiran pakar-tahap untuk memohon kepada bidang kerjaya yang mereka pilih. Ini ijazah lanjutan biasanya mengambil masa antara satu hingga tiga tahun untuk disiapkan, dan kepakaran tambahan yang diperolehi melalui program ini secara umumnya membuka lebih banyak peluang pekerjaan dan kedudukan kuasa yang lebih tinggi.

  Apakah Sarjana Entertainment Perniagaan? ijazah ini mengajar bahagian komersial media massa dan hiburan. Pelajar biasanya akan belajar bagaimana untuk mengenal pasti trend hiburan dan bagaimana untuk merancang pengeluaran utama untuk memenuhi tarikh akhir. Pelajar akan juga biasanya terlibat dalam bekerja dengan pasukan untuk menganjurkan perayaan dan pameran. Belajar bagaimana untuk membangunkan pelan perniagaan yang kukuh umumnya aspek utama kursus. ijazah boleh menyediakan graduan untuk menjadi seorang pengurus dalam bidang seperti filem, televisyen, acara hiburan dan muzik.

  Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Entertainment Perniagaan mempunyai peluang untuk mempelajari rahsia mewujudkan perniagaan yang berjaya. Pelajar sering dapat membina peluang rangkaian penting dengan pengurus industri hiburan dan pemimpin, membolehkan pelajar untuk mengikuti petunjuk tugas penting, pada masa yang sama mempelajari kemahiran komunikasi kritikal.

  Kos jenis ini ijazah boleh berbeza bergantung kepada di mana sekolah itu terletak, bagaimana berprestij program atau sekolah dan faktor-faktor lain. Ia sentiasa bijak untuk kos penyelidikan dan pembiayaan sebelum memohon.

  Dengan Sarjana Entertainment Perniagaan, graduan biasanya permintaan yang tinggi dalam pengeluaran dan komunikasi jabatan, dan mereka boleh maju ke kedudukan pengurus umum. Selalunya, graduan menggunakan kemahiran dan rangkaian mereka untuk membangunkan syarikat mereka sendiri menggunakan perniagaan untuk pengguna atau perniagaan kepada model perniagaan.Menjadi ejen bakat untuk berlakon, menyanyi atau bintang sukan profesional juga merupakan saluran yang baik untuk ramai yang menamatkan program ini.

  Industri hiburan memerlukan orang yang bersemangat tetapi dianjurkan. Jika anda berminat untuk ijazah lanjutan dalam bidang ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.