Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 23 Sarjana dalam Perniagaan dan Ekonomi 2023

23 Sarjana Program dalam Perniagaan dan Ekonomi 2023

Gambaran keseluruhan

Tiap-tiap syarikat adalah unik, tetapi mereka semua bergantung kepada prinsip-prinsip asas yang sama untuk berfungsi. Teori permintaan dan penawaran menerangkan kuasa pasaran yang setiap perniagaan mesti hadapi. Firma perlu individu-individu berbakat dengan Ijazah Sarjana Perniagaan dan Ekonomi untuk memberikan analisis kritikal dan pengertian.

Apakah Sarjana Perniagaan dan Ekonomi? Ia adalah ijazah lanjutan yang memerlukan dua tahun pengajian lepasan ijazah untuk disiapkan. Pelajar membangunkan keupayaan pemikiran strategik diperlukan untuk merancang dan melaksanakan operasi yang menguntungkan. Pelajar ini disediakan dengan teori-teori terbaru mengenai bagaimana ekonomi berfungsi dan dipanggil untuk membentangkan penjelasan dan pilihan untuk pengurusan peringkat atas. Mereka mencipta strategi pengurusan sumber yang terhad syarikat dengan cara yang paling produktif mungkin.

Ekonomi adalah satu bidang yang luas pengajiannya, tumpuan adalah khusus tentang bagaimana firma-firma perniagaan berfungsi.Pelajar meningkatkan lagi kebolehan pemikiran kritikal mereka kerana mereka melihat cara persekitaran pasaran yang memberi kesan kepada tindakan perniagaan swasta. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk bekerja dengan alat perisian biasa, dan mereka membangunkan teknik untuk mengumpul dan menganalisis data. Dengan selesainya program mereka, graduan dapat membentangkan penemuan mereka dan membuat cadangan mengenai kursus tindakan yang akan memberi kesan kepada keuntungan organisasi mereka.

Kos program-program ini boleh berubah-ubah bergantung kepada institusi. Pelajar perlu menghubungi jabatan kemasukan di sekolah pilihan mereka untuk maklumat lanjut mengenai yuran tertentu dan kadar tuisyen. Ia juga adalah penting untuk mempertimbangkan kos perumahan, makan dan perbelanjaan lain semasa zaman pengajian.

Dengan tahap yang maju, pelajar disediakan untuk peranan kepimpinan dalam banyak syarikat-syarikat besar. Para profesional sering dipanggil untuk memberikan perspektif dan arahan.Kemahiran mereka adalah terpakai di seluruh pelbagai bidang dan fungsi perniagaan. Mereka mencari kerja dalam operasi, logistik dan pemasaran. Mereka terutamanya yang sesuai untuk kerjaya dalam perancangan dan boleh mencari kerja menganjurkan proses pengeluaran di firma-firma pembuatan.

Adalah penting untuk memulakan penyelidikan pilihan segera. Bagi kebanyakan pelajar, persekitaran bilik darjah kolej tradisional tidak praktikal. Bagi mereka yang mengalami masalah geografi atau penjadualan, universiti dalam talian menawarkan banyak peluang pembelajaran yang sangat baik. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Perniagaan dan Ekonomi
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (23)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian