Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Perniagaan Asia 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Perniagaan
 • Perniagaan Antarabangsa
 • Perniagaan Asia
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (3)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Sarjana Program dalam Perniagaan Asia

  Mendapatkan ijazah sarjana memberi para pelajar peluang untuk memajukan karier mereka dalam bidang pengajian khusus dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperluaskan. Melengkapkan program biasanya memerlukan satu hingga dua tahun belajar.

  Apakah Master dalam Perniagaan Asia? Program-program ini membina kemahiran pengurusan, pentadbiran dan strategik yang diperlukan untuk kerjaya perniagaan di pasaran antarabangsa dan Asia. Pelajar boleh memilih kursus yang memberi tumpuan kepada kajian asas ekonomi global, pengurusan permulaan, undang-undang antarabangsa, pengurusan kewangan dan sumber manusia. Topik kursus berkonsentrasi dalam kajian perniagaan Asia termasuk pengurusan lintas budaya, budaya negara-negara Asia, isu-isu serantau, pemasaran digital, media sosial, logistik, undang-undang perniagaan, dan pengurusan Asia Pasifik. Pelajar juga mungkin berpeluang mengikuti kursus bahasa dan program latihan.

  Melengkapkan program dalam perniagaan Asia boleh membentangkan pelajar dengan pelbagai kemahiran yang bermanfaat. Menguasai kaedah penyelidikan, mempunyai pemahaman yang kuat mengenai sistem sosial dan politik pada skala global dan mahir dalam berkomunikasi dengan pemimpin perniagaan yang lain adalah semua kebolehan yang kuat yang dapat membantu siswazah apabila mencari kerjaya yang bermanfaat.

  Kos mengambil program mungkin berbeza-beza bergantung kepada institusi dan pemilihan kursus. Calon pelajar yang berminat dalam program tertentu harus menjangkau sekolah khusus untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos, prasyarat dan keperluan lain.

  Sarjana dalam Perniagaan Asia menyediakan pelajar dengan pengetahuan khusus mengenai kawasan Asia dan banyak laluan kerjaya antarabangsa yang mungkin. Apabila tamat pengajian, individu boleh menjangka mencari peluang pekerjaan yang berpotensi sebagai jurubahasa, perunding kewangan, penganalisis perniagaan, penasihat perniagaan, pelobi, penyelidik, pakar perhubungan awam, pengurus jualan, pakar pemasaran, diplomat, koresponden asing, pekerja perhubungan masyarakat, pegawai hubungan internasional dan pengarah pembangunan dalam pasaran Asia.

  Pelajar yang mempunyai akses terhad atau jadual sibuk boleh mencari pilihan kursus separuh masa dan dalam talian. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.