Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Pendidikan Pendidikan Awal Kanak-Kanak Perkembangan Kanak-kanak 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Pendidikan Awal Kanak-Kanak
  • Perkembangan Kanak-kanak
Bidang pengajian
  • Pendidikan (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Pendidikan Awal Kanak-Kanak Perkembangan Kanak-kanak

Pendidikan berterusan yang disediakan oleh ijazah sarjana dapat memberikan peningkatan karir bersama dengan membuka pintu baru dalam pekerjaan. Bagi mereka yang mahukan doktor, ijazah sarjana merupakan langkah seterusnya dalam proses itu.

Apakah Master dalam Pembangunan Kanak-kanak? Pendidikan lanjutan melengkapkan pelajar untuk bekerja dengan lebih baik dengan kanak-kanak di bawah umur enam tahun. Mengubah dinamika keluarga dan situasi sosial bersama-sama dengan kemajuan yang sentiasa berkembang dalam sains memerlukan pendekatan alternatif untuk pembangunan awal kanak-kanak. Keupayaan untuk memantau kanak-kanak untuk potensi kekurangan dan risiko awal dalam pembangunan mereka adalah penting untuk memastikan potensi maksimum mereka dicapai secara sosial, fizikal dan mental.

Manfaat Master dalam Pembangunan Anak berjalan lancar di luar persekitaran awal kanak-kanak. Pelajar yang bekerja pada tahap ijazah ini mendapat manfaat daripada penyelidikan, perancangan yang berkesan dan dapat mendiagnosis kanak-kanak kecil. Kemahiran ini dapat membantu pembangunan keluarga, membesarkan anak dan memperbaiki amalan masyarakat keseluruhan.

Kos Master dalam Pembangunan Anak bergantung kepada program dan lokasi, tetapi biasanya program ini dapat diselesaikan dalam satu hingga dua tahun sambil mengekalkan pekerjaan saat ini. Melihat dengan teliti di laman web sekolah atau bercakap dengan pakar pendaftaran akan melengkapkan individu yang berminat dengan maklumat tambahan untuk membuat keputusan yang tepat.

Sarjana dalam Pembangunan Anak membuka pintu kepada pelbagai pekerjaan. Sistem pendidikan memberi manfaat yang besar dari pelajar yang memegang ijazah ini dengan memperoleh guru, pentadbir sekolah dan kaunselor sekolah. Di samping itu, graduan program juga menjadi pekerja sosial, penganjur komuniti, psikologi tingkah laku kanak-kanak, pentadbir perkhidmatan belia, dan anak-anak dan peguam remaja, untuk menamakan beberapa pilihan yang ada. Bekerja dengan keluarga dan kanak-kanak boleh menjadi kerjaya yang sangat bermanfaat dengan potensi tanpa had.

Kedua-dua kelas dalam talian dan orang berada di seluruh dunia, bergantung kepada universiti pilihan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.